Belgische selectie verzamelde vanavond in Valkenburg

Belgische selectie verzamelde vanavond in Valkenburg

De Belgische WK-selectie verzamelde vandaag in het Valkenburgse Landal domein voor een mini WK-stage. Morgenvroeg volgt een verkenning van het parcours. Alleen Sanne Cant ontbreekt. De regerende wereldkampioene flirt met een griepje.

Vijf van de zes dames (Ellen Van Loy, Jolien Verschueren, Loes Sels, Karen Verhestraeten en Kim Van de Steene) en het voltallige zevental bij de heren (Wout van Aert, Toon Aerts, Laurens Sweeck, Tim Merlier, Michael Vanthourenhout, Quinten Hermans en Daan Soete) namen in de vooravond hun intrek in twee bungalows in het Landal Kasteeldomein de Cauberg, op een boogscheut van de WK-site.

Het betreft wel degelijk een mini-stage want morgenmiddag, na de parcoursverkenning en een gezamenlijke maaltijd, zit de bijeenkomst er al op. "Toch is het nuttig", vindt bondscoach Sven Vanthourenhout. "Er worden hier een hoop praktische zaken geregeld, waar we in de laatste dagen richting de titelstrijd alvast van verlost zijn. Zo krijgen de renners hier al hun kledij, komt de bondsdokter op bezoek en staat de traditionele pré-WK-vergadering met de renners op de agenda."

Van Aert enthousiast

Kopman Wout van Aert reageerde alvast enthousiast. "Iedereen kent iedereen, maar dat zijn dan vooral vluchtige ontmoetingen tijdens het crossseizoen, omdat elke renner met zijn eigen voorbereiding bezig is. Ik vind het zeker een goed idee dat we hier een avondje met elkaar optrekken." "Al is het wel wat kort", vindt Michael Vanthourenhout. "Misschien is het opportuun om in het vervolg iets vroeger op de dag af te spreken. Dan kunnen we samen ook nog een gezamenlijke wegtraining plannen."

Ook de parcoursverkenning is een meevaller. Speciaal voor de Belgische delegatie wordt morgenvoormiddag het parcours vrijgegeven. Dat kan normaal pas op vrijdag voor het WK.

De organisatoren hebben overigens geen schrik dat door de overvloedige regenval de omloop nog grote wijzigingen zou ondergaan. "Absoluut niet. Het zal zwaar zijn, maar het water kan op de meeste plaatsen weg..."

Cant ziekjes

Enige afwezige is dus Sanne Cant, die zich sinds zondag wat grieperig voelt. "Sanne wilde alsnog afzakken naar hier, maar daar doet ze misschien meer kwaad dan goed mee", aldus bondscoach Sven Vanthourenhout. "Dus adviseerde ik haar thuis uit te zieken." Haar deelname aan de slotmanche van de Wereldbeker, zondag in Hoogerheide, zou niet in het gedrang komen.

Foto: ©Veldritkrant.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!