WK-selectie zonder Kevin Pauwels en Jens Adams

WK-selectie zonder Kevin Pauwels en Jens Adams

De kogel is door de kerk. Bondscoach Sven Vanthourenhout laat 'vaste waarde' Kevin Pauwels thuis van het WK. De laatste plekjes worden ingevuld met Tim Merlier, Daan Soete en Quinten Hermans. Bij de beloften ietwat verrassend geen Thomas Joseph.

Bondscoach Sven Vanthourenhout trekt in Valkenburg dus volledig de kaart van de jeugd door Quinten Hermans en Daan Soete in zijn selectie op te nemen. Ook Tim Merlier, ploegmaat van kopman Wout van Aert mag naar het WK. Van Aert was uiteraard al certitude, net als Laurens Sweeck, Toon Aerts en Michael Vanthourenhout.

"Kevin weet zelf wel dat hij een minder seizoen kent", vertelt de bondscoach. "Misschien zal hij niet verwacht hebben dat hem dat een WK-selectie kost, maar ik moest nu eenmaal knopen doorhakken en daar is hij deze keer het slachtoffer van."

Bij de beloften laat Vanthourenhout zijn gouwgenoot Thomas Joseph thuis. Eli Iserbyt, Thijs Aerts, Yannick Peeters, Toon Vandebosch, Jelle Schuermans en Timo Kielich zijn er wel bij.

Vier beloften dames

Leuke vaststelling: Belgian Cycling selecteerde zowaar vier beloften bij de dames: Laura Verdonschot, Suzanne Verhoeven en Axelle Bellaert waren eerder al genoemd, maar daar wordt nu ook nog Marthe Truyen aan toegevoegd.

Sanne Cant, Ellen Van Loy, Loes Sels, Kim Van de Steene, Jolien Verschueren en Karen Verhestraeten zijn de zes elite dames die hun opwachting zullen maken op de Cauberg. Ook daar geen verrassing, al had Vanthourenhout Joyce Vanderbeken boven Verhestraeten kunnen kiezen. De West-Vlaamse liet op social media reeds haar ongenoegen blijken. "5de op BK, 4de Belgische in Nommay gisteren en 5de Belgische in de WB-stand. Maar toch niet geselecteerd", schrijft Vanderbeken ontgoocheld.

Jarno Bellens, Ryan Cortjens, Witse Meeussen, Niels Vandeputte en Gerben Kuypers zijn de verwachte vijf namen bij de junioren.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!