Van Aert en Albert: 'Natuurlijk moet Merlier naar WK'

Van Aert en Albert: 'Natuurlijk moet Merlier naar WK'

Tim Merlier liet in Nommay een fraaie vierde plaats optekenen en solliciteert zo steeds nadrukkelijker naar een WK-selectie. Al had de Oost-Vlaming volgens zijn kopman en ploegleider die bevestiging niet meer nodig. "Tim moet altijd mee naar Valkenburg."

Heeft de regerende wereldkampioen en kopman van de Belgische delegatie inspraak in de WK-selectie? Moeilijke vraag waar zowat iedereen wel zijn mening over heeft. Ooit deed Sven Nys hetzelfde met -uitgerekend- Sven Vanthourenhout, maar de Kannibaal ving toen bot. Bondscoach De Bie liet Vanthourenhout thuis van Koksijde.

Zes jaar later moet Vanthourenhout zelf moeilijke knopen doorhakken. Jens Adams (opgave), Quinten Hermans (14de) en Daan Soete (13de) maakten vandaag in Nommay niet de beste beurt. Ook Kevin Pauwels, die op de volgende UCI-ranking uit de top vijf tuimelt en Toon Aerts over zich ziet springen, was alweer niet top.

"Maar Nommay is niet de maatstaf", aldus de bondscoach. "Ze moesten hier zeker niet alles bewijzen. Dat heb ik hen vooraf ook gezegd. Ik weet wat ik aan wie heb in Valkenburg."

Albert: "Tim had niets meer te bewijzen"

Toch heeft vooral Tim Merlier vandaag goede punten gescoord. De ploegmaat van Wout van Aert werd fraai vierde en bant zo toch een pak twijfels na een mislukt BK. "Ik heb nooit getwijfeld aan zijn selectie", aldus de wereldkampioen. "Tim heeft vandaag trouwens nogmaals bewezen dat hij in de aanvangsfase van belang kan zijn. En uiteraard heb ik hem er als ploegmaat graag bij."

Ook Niels Albert snapt niet dat Merlier ter discussie zou staan. "Tim is toch een zekerheid? Hij is een rustbrenger voor Wout en hij is een verdomd goede renner. Voor mij hoefde hij helemaal niets meer te bewijzen, maar met zijn vierde plaats van vandaag heeft hij ongetwijfeld ook de laatste criticasters overtuigd", klinkt het.

UCI-reglement

Morgen krijgen we het antwoord van de bondscoach, die in Machelen zijn WK-selectie zal onthullen. Sven Vanthourenhout wachtte overigens nog op een antwoord van de UCI of Kevin Pauwels al dan niet moet geselecteerd worden. Het reglement is op twee manieren te interpreteren en zorgt voor verwarring. Zoals we eerder al melden, moeten de beste drie Belgen in de UCI-ranking automatisch geselecteerd worden. Maar betreft dit de ranking van vorige week (waarop Pauwels derde Belg is), of die van volgende week (waarop Aerts haasje over doet met Pauwels)?

We weten uit goede bron dat de nieuwe bondscoach Kevin Pauwels niet zal selecteren als dat geen must is. Wat betekent dat drie renners van het kwartet Merlier-Soete-Adams-Hermans naar Valkenburg zouden mogen.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!