Happy Dog Cat

Ook Katie Compton, Thijs Aerts en Mees Hendrikx winnen in Nommay

Ook Katie Compton, Thijs Aerts en Mees Hendrikx winnen in Nommay

Sanne Cant kende een offday in Nommay, maar verzekerde zich -net als Van der Poel bij de mannen- van eindwinst in de Wereldbeker. De dagzege ging naar Katie Compton na een lange solo. Thijs Aerts (U23) en Mees Hendrikx (U19) waren de andere winnaars.

Katie Compton had daar in de Doubs duidelijk geen last van een jetlag. De Amerikaanse kampioene domineerde de Franse wereldbekermanche van start tot finish. En met de tweede plaats van Kaitlin Keough was het VS-succes in Nommay compleet. De derde podiumplaats ging naar Pauline Ferrand-Prévot na een lange inhaalrace. Ferrand-Prévot werpt zich stilaan maar zeker op tot dé topfavoriete voor het WK in Valkenburg, al worden Compton, Cant en vooral Keough belangrijke outsiders.

Regerend wereldkampioene Sanne Cant kende een offday in Nommay, maar verzekerde zich met haar 12de plaats wel van eindwinst in de Wereldbeker. "Dat is dan ook het enige positieve van vandaag", reageerde Cant achteraf. "De rest wil ik zo snel mogelijk vergeten. Zowel de kettingproblemen waar ik mee kampte als het gevoel op de fiets. Of ik zonder die kettingproblemen had kunnen duelleren met Compton? Nee, de derde podiumplaats was wellicht het hoogst haalbare geweest."

Tricore geeft Aerts vleugels

Fleur Nagengast was in Nommay de beste bij de dames U23. Bij de heren triomfeerde kersvers beloftenkampioen Thijs Aerts. De jongere broer van prof Toon profiteerde optimaal van de afwezigheid van Tom Pidcock en Eli Iserbyt en rekende af met de Franse 'thuisrenners' Yan Graz en Joshua Dubau.

Yannick Peeters kende een moeilijke start, maar knokte zich naarmate de wedstrijd vorderde een weg naar voor. Even leek zelfs een podiumplaats er nog in te zitten, maar een probleempje met de fiets besliste er anders over. Hij zou uiteindelijk vierde finishen, net voor zijn Zwitserse ploegmaat Johan Jacobs.

Hendrikx WK-podiumkandidaat

Bij de junioren tot slot ging de overwinning naar de Nederlander Mees Hendrikx. Knap van het Milwaukee-Alpha Motorhomes Team. Meer dan een jaar geleden moest Hendrikx nog opstappen bij Lares-Doltcini na een 'dispuut op stage'. Bij het team van Eddy Van Bunder kan de Nederlander zich naar eigen zeggen zonder druk verder ontplooien. We mogen Hendrikx zo stilaan tot de podiumkandidaten rekenen in Valkenburg. De Tsjech Tomas Kopecky -vandaag derde- verstevigt zijn leidersplaats in de Wereldbeker.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!