Velofollies 2023

Mathieu van der Poel ploetert naar 24ste van het seizoen

Mathieu van der Poel ploetert naar 24ste van het seizoen

Mathieu van der Poel heeft zonet zijn 24ste seizoenszege behaald. De Nederlandse kampioen kliefde in Otegem het best door de West-Vlaamse modder. Wout van Aert en Toon Aerts werden 2de en 3de. Sanne Cant was de beste dame, goed voor nummer 14...

Gisteren werden ze allebei nationaal kampioen. Maar de beleving in Nederland is net dat tikkeltje anders dan in België. Geen supportersfeestje voor Van der Poel gisteravond. Wel een lange rit vanuit Surhuisterveen naar Kapellen. Ook geen obligate persconferentie deze voormiddag. Van Aert daarentegen zat pas om één uur vannacht in bed en had ook deze voormiddag nog een paar verplichtingen.

Dat is nu al een paar jaar zo, wat maakt dat Van der Poel iets frisser aan de start van de Betafence Cross in Otegem staat. Los daarvan gaf de Europese kampioen van meet af aan een geweldige indruk. Toon Aerts, Tim Merlier en Michael Vanthourenhout namen de kopstart, maar al snel schoof Van der Poel door naar de kop van de koers. In de tweede ronde deelde hij een eerste prik uit en die bleek meteen te volstaan.

Toon Aerts drong nog wat aan, maar moest snel gas terugnemen. Wat volgde was een lange solo van Van der Poel. Aerts werd wat later nog voorbijgereden door Wout van Aert, die op zijn beurt solo naar de tweede plaats reed. Aerts hield zijn derde plaats vast.

Van der Poel werd verder alleen nog afgeschrikt door een pak omvergewaaide nadarhekken, maar de Europese kampioen kon de ondingen nog net ontwijken. David van der Poel en Jens Adams vervolledigden de top vijf, Gianni Vermeersch werd zesde, Daan Soete zevende. Thijs Aerts, Tim Merlier en Nicolas Cleppe maken de top tien vol.


Nummer 14 voor Sanne Cant

Bij de dames ging de overwinning naar Sanne Cant. De Luxemburgse Christine Majérus (winnares van vorig jaar in Otegem) klampte lang aan, maar kon de Belgische kampioene niet bedreigen. Ellen Van Loy werd ondanks een schuiver fraai derde.

(archief)foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Foto's Otegem klik
Vind de volledige uitslag van Otegem via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!