Happy Dog Cat

Thijs Aerts sterkste belofte in Koksijde

Thijs Aerts sterkste belofte in Koksijde

Laatstejaarsbelofte Thijs Aerts heeft voor de tweede keer in zijn U23-periode de Belgische titel behaald. In de Koksijdse duinen stoof hij in de voorlaatste ronde weg uit een kopgroep van vier met Toon Vandebosch, Stijn Caluwé en Yannick Peeters.

De jongere broer van prof Toon was topfavoriet, samen met Yannick Peeters. Maar deze laatste gaf nooit de indruk een gooi naar de tricolore te kunnen doen. Peeters miste zelfs deels zijn start en moest in zijn eentje de kloof dichten naar het viertal met Toon Vandebosch, Stijn Caluwé, Thomas Joseph en Thijs Aerts.

Het ontstane vijftal zou na een derde wedstrijd wel Joseph verliezen. De West-Vlaming had zich duidelijk vergaloppeerd en viel ver terug. In het overgebleven kwartet waren Vandebosch en Aerts de grootste initiatiefnemers, al gaf Aerts toch de beste indruk. Vooral zijn reactie op een prik van Vandebosch (iets na halfkoers) was tekenend. En in de voorlaatste ronde diende hij zelf de genadestoot toe.

Vandebosch: 'Eén foutje kost mij titel'

"Toeme, toch", zuchtte Vandebosch over de fase. "Ik reed me in die lange zandstrook helemaal vast. Op slag pakte Thijs er tien seconden en die kreeg ik niet meer dicht. Nu, misschien was hij toch wel de beste in koers." Vandebosch zijn tijd komt immers nog wel. Het Corendon-Circustalent is pas eerstejaarsbelofte en ziet volgend seizoen al zijn concurrenten van vandaag de stap naar de profs zetten.

De laatste anderhalve ronde consolideerde Thijs Aerts -die nog maar eens bewijst er altijd te staan op kampioenschappen- zijn voorsprong. Goed voor een tweede titel in vier beloftenjaren. En voor een profcontract? "Die kans is reëel", vertelt Telenet-Fideaploegleider Kris Wouters ons. "De komende weken zal daar zeker over gepraat worden."

Ook Thijs Aerts zelf bevestigde voor de camera van Veldritkrant.be dat hij graag prof zou worden bij zijn huidige ploeg. "Dat hangt natuurlijk af van Sven Nys. Maar als het van mij afhangt zou ik graag aan de zijde van broer Toon doorstromen naar de profkern..."

Bekijk hieronder het interview met Thijs Aerts:Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick / Video: ©Julien Gielen

Foto's beloften klik

Vind de uitslagen van BK Koksijde op zondag via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!