Lucinda Brand Nederlands dameskampioen, Michael Boros volgt zichzelf op in Tsjechië

Lucinda Brand Nederlands dameskampioen, Michael Boros volgt zichzelf op in Tsjechië

Gisteren werden ook al een aantal belangrijke elitetitels uitgereikt. In Nederland werd het NK voor elite dames gereden in Surhuisterveen. Lucinda Brand haalde het van Maud Kaptheijns en Annemarie Worst. In Mlada Boleslav verlengde Michael Boros zijn Tsjechische titel.

Michael Boros maakte in Tsjechië zijn favorietenrol waar. De renner van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice nam al in de beginfase het initiatief, wat resulteerde in een kopgroep van vier met daarbij ook nog Jan Nesvadba, Adam Toupalik en Tomas Paprtstka. In de voorlaatste ronde plaatste Boros zijn demarrage en pakt zo zijn tweede -opeenvolgende- nationale titel. Paprstka pronkte op het podium met het zilver, Adam Toupalik (Corendon-Circus) werd derde.

In het Nederlandse Surhuisterveen ging de titel naar Lucinda Brand, die daarmee een stukje geschiedenis schrijft. De Sunwebdame heeft namelijk ook al een nationale titel op de weg behaald. Gisteren had ze weinig tegenstand.

"Ik had meer strijd verwacht", reageerde ze achteraf. "Ik sloeg echter snel een kloofje en werd achteraf nooit meer bedreigd." Maud Kaptheijns werd tweede, Annemarie Worst derde. Pech voor Alvarado, die ten val kwam en de wedstrijd moest verlaten. Marianne Vos en Thalita de Jong waren er niet bij...

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!