Happy Dog Cat

'Fenomeen' Cant pakt 9de opeenvolgende tricolore

'Fenomeen' Cant pakt 9de opeenvolgende tricolore

De negende opeenvolgende Belgische titel van Sanne Cant is een feit. Na een ware demonstratie. Een moedige Ellen Van Loy bood wel weerwerk, maar meer dan zilver zat er niet in. Loes Sels pakte brons, Suzanne Verhoeven pakte het goud bij de beloften.

Sanne Cant kent in eigen land haar gelijke niet. Geen nieuws onder de zon, eigenlijk. Vorig jaar in Oostende verkeerde Laura Verdonschot in een begenadigde dag en kon de Lilse een tijdlang bedreigen. Vandaag in Koksijde haalde de jonge Limburgse niet dat hoge niveau van twaalf maanden geleden en dat resulteerde dan ook in een one woman-show van de regerende wereldkampioene.

Ellen Van Loy werd haar voornaamste tegenstandster, maar haar gouwgenote bedreigen zat er nooit in. Maar met dat zilver kon Van Loy sowieso leven. Net als Loes Sels, die fraai derde werd na een duel met Verdonschot. Kim Van De Steene maakte de top vijf vol.

Cant bleef achteraf bescheiden in haar reactie. „Ik heb zo veel mogelijk mijn eigen tempo gereden, ook toen ik een kloofje kon slaan. Daarna was het kwestie van zo weinig mogelijk fouten te maken. Al was dat laatste niet evident, want dit parcours is technisch behoorlijk veeleisend. Zandstroken met diepe sporen, waar je zomaar een pak seconden kan verliezen.” En dat ze blij was om als wereldkampioene de Belgische titel te pakken, vertelde ze er nog bij.

Suzanne Verhoeven

Bij de dames beloften ging de titel naar Suzanne Verhoeven. De dochter van Lotto.Nl-ploegleider Nico haalde het van de verrassende Marthe Truyen en de zieke Axelle Bellaert.

Bekijk hieronder het video-interview met Suzanne Verhoeven...Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Fotoreeks dames klik

Vind de volledige uitslag van het BK Koksijde op zondag via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!