Velofollies 2023

Jelle Harteel en Julie Brouwers eerste Belgische kampioenen

Jelle Harteel en Julie Brouwers eerste Belgische kampioenen

Eerstejaarsnieuweling Jelle Harteel voor eigen volk en Julie Brouwers bij de meisjes zijn in Koksijde de eerste Belgische kampioenen. Beiden domineerden in hun categorie van start tot finish. Andere medailles waren er voor Avondts, Blommen, Rolandts en Dhont.

Jelle Harteel wilde het vooraf zelf niet gezegd hebben, maar na de voorbije weken wierp de Adinkerkenaar zich steeds meer op als topfavoriet. Geen toeval dat de jongeman het parcours tot zowat tien keer toe ging verkennen. Geen zandkorrel die de Acrog-Pauwels Sauzen-jongere onbekend was.

"Ik wilde zo goed mogelijk starten", vertelde de jongeman zijn tactiek. En daarin slaagde hij met verve. Al na één rondje had hij de verzamelde concurrentie -met in eerste instantie Brent Blommen- op achterstand gezet. En halfkoers bedroeg zijn voorsprong al meer dan twintig seconden.

Harteel zou uiteindelijk niet meer bedreigd worden. "Geweldig", genoot de West-Vlaming. "En dat voor eigen volk. Hier waren verdomd veel supporters komen opdagen voor mij." Wie Harteel niet kent, hij is de zoon van Dirk, een ex-amateur die in de zijn jongere jaren kon wedijveren met de Belgische toppers van zijn generatie. Jelle zelf ziet Wout van Aert als zijn grote voorbeeld. "Ik hou van zijn manier van koersen..."

Brent Blommen leek lange tijd op weg naar zilver, maar moest in de slotfase nog Mathis Avondts (Iko-Beobank) voor zich dulden en vrede nemen met brons. Mauro Delme en Jente Michels maakten de top vijf vol.

Julie Brouwers

Bij de meisjes nieuwelingen ging de titel naar de Limburgse Julie Brouwers (Vondelmolen). Zij haalde het met een volle minuut voorsprong op Julie Roelandts (Lotto Ladies) en Kiona Dhont (Alphamotorhomes).

Hieronder vindt u een videointerview met Julie Brouwes, de laureate bij de meisjes jeugd.


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick

Vind uitslagen BK Koksijde zaterdag 13-1-2018 via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!