Lars van der Haar klaar voor Nederlands kampioenschap

Lars van der Haar klaar voor Nederlands kampioenschap

Er wordt dit weekend niet alleen in België om de nationale titels gestreden, ook in het Nederlandse Surhuisterveen worden truien uitgereikt. Lars van der Haar heeft een dipje achter de rug, maar is toch finaal toch klaar om er een rol van betekenis te spelen.

Schouderklachten en een virus hielden Van der Haar even weg uit het veld. Loenhout en Diegem waren tegenvallers ("ik herstelde amper"), waardoor hij verzaakte aan de wedstrijden van Baal (1 januari) en Leuven (vorige zondag). In de plaats trok de winnaar van de DVV Trofee-manche in Ronse naar warmere oorden om te herstellen.

"Naar Gran Canaria om precies te zijn", verduidelijkt Van der Haar aan onze redactie. "Ik overwoog om naar Mallorca te trekken, maar mijn vriendin (wegrenster Lucie Garner, red) had al wat geboekt in Gran Canaria. Dan kon ik net zo goed met haar mee op pad."

"Woensdag en donderdag goed gevoel"

Van der Haar vertrok kort na de jaarwisseling en verbleef er een week. "De eerste dagen daar verliepen er nog wat stroef. Maar naarmate de week vorderde, liep het steeds beter. Ook met dank aan de antibioticakuur, die goed aansloeg. De luchtwegen zijn ondertussen vrij en de laatste dagen kon ik toch al intensiever trainen."

Sinds dinsdag is hij opnieuw thuis in Woudenberg. "En hier gaat het verder de goede kant op. Zowel tijdens de crosstraining op woensdag als tijdens een tocht achter de scooter gisteren, had ik weer een goed gevoel."
Mathieu van der Poel iets in de weg leggen in Surhuisterveen, is een ander verhaal. "Laat ons eerlijk zijn", blijft Van der Haar realistisch. "Ik heb het al moeilijk om Mathieu te volgen als ik helemaal top ben. Het NK komt toch iets te vroeg om met hem in duel te gaan, vrees ik. Maar als het mogelijk is, zal ik het uiteraard niet nalaten."

Op schema richting WK

De hele veldritwereld weet echter dat de kleine Jack Russel vooral zijn zinnen heeft gezet op het WK in Valkenburg. "En die ambitie blijft intact. Vorig jaar zat ik vooraf in veel grotere penarie in deze periode, maar slaagde ik er toch nog in een mooie ereplaats te behalen. Nu zit ik toch nog behoorlijk goed op schema. Dat WK is nog een paar weken van ons verwijderd. Al wil ik ook richting Valkenburg niet te hoog van de toren blazen. Mathieu is en blijft dé topfavoriet! Maar ik hoor -het parcours indachtig- wel thuis in een groepje daar net achter en dan weet je nooit wat er mogelijk is."

Van der Haar wordt trouwens nog steeds getraind door Sven Nys en voelt zich naar eigen zeggen echt gesteund door de ploeg. "Dat merk ik vooral nu, in een periode waarin het moeilijk gaat. Ik kan me geen beter team wensen. Het was trouwens geweldig om vast te stellen dat zowel Toon Aerts als Corné van Kessel voorin meededen tijdens mijn afwezigheid. Dat duidt er op dat bij Telenet-Fidea niet alle druk op mijn schouders ligt."

Onze sterren voor het NK elite heren:
*** Mathieu van der Poel
** Corné van Kessel
* Lars van der Haar, David van der Poel

Onze sterren voor het NK elite dames (zaterdag):
*** Lucinda Brand
** Annemarie Worst, Maud Kaptheijns
* Thalita de Jong
Marianne Vos en Sophie de Boer zijn er niet bij.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!