Isolteam Warm aanbevolen door Wout
Velofollies 2010

Goed nieuws: bondscoach pleit voor drie dames beloften op WK

Goed nieuws: bondscoach pleit voor drie dames beloften op WK

Het experiment van bondscoach Vanthourenhout en Belgian Cycling op het EK, waar in de dames beloftencategorie drie landgenotes van start mochten, lijkt navolging te gaan krijgen in Valkenburg: "Ik pleit er voor om met drie meisjes naar het WK te gaan."

Voor alle duidelijkheid, Laura Verdonschot is dan nog wel belofte, op het BK komt de Limburgse niet meer in aanmerking voor een nationale titel in haar categorie. Dat is door de Wielerbond ondertussen zo gereglementeerd. Op het WK mag de Marlux-renster wel nog van start in haar leeftijdscategorie.

De titelfavorietes bij de dames jeugd zijn met andere woorden Axelle Bellaert en Suzanne Verhoeven. "Al ben ik ook wel benieuwd naar de prestaties van Jinse Peeters en Marthe Truyen", zegt bondscoach Vanthourenhout. Die laatste had ons trouwens heuglijk nieuws te melden. "Ik pleit er voor om met drie dames beloften naar het WK in Valkenburg te trekken, begin februari."

Eerder werden ook al naar aanleiding van het EK in Tabor drie U23-meisjes geselecteerd. Naast Laura Verdonschot waren dat Suzanne Verhoeven en Axelle Bellaert. "Dat zullen voor Valkenburg in principe dezelfde meisjes zijn", vertelt de bondscoach.

Wie houdt Cant van negende titel op rij?

Bij de dames elite is Sanne Cant ontegensprekelijk opnieuw de topfavoriete. We zien niet in wie de wereldkampioene van een negende opeenvolgende titel kan houden. "Het zou de logica zelve zijn", aldus ook nog Vanthourenhout. "Maar vorig jaar verraste Verdonschot toch door tot diep in de finale gelijke tred te behouden met Sanne. Maar in Koksijde komt die uiteraard terecht op haar absolute lievelingsparcours. Dat wordt toch een moeilijke klus voor Laura en co."

Onze BK-sterren:
Dames elite:
*** Sanne Cant
** Laura Verdonschot en Loes Sels
* Ellen Van Loy

Dames beloften:
*** Suzanne Verhoeven en Axelle Bellaert
** Marthe Truyen
* Jinse Peeters

Foto's: ©Photopress.be en Veldritkrant.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

december 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31