Velofollies 2010
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Bondsocach over BK U23: 'afwezigheid Iserbyt opent deuren'

Bondsocach over BK U23: 'afwezigheid Iserbyt opent deuren'

Bondscoach Sven Vanthourenhout blikt samen met ons ook vooruit op de Belgische kampioenschappen voor beloften. "Dit is de categorie waar ik het meest naar uitkijk", aldus Vanthourenhout. "Dat Iserbyt niet meedoet, opent deuren voor anderen."

Geen Eli Iserbyt bij de beloften. De West-Vlaming heeft immers een profcontract en moet op de Belgische kampioenschappen (in tegenstelling tot het WK) dus bij de eliterenners van start. "En dat maakt dat de weg breed open ligt voor de andere, iets oudere beloften", weet Vanthourenhout.

Daarbij denkt hij in eerste instantie aan Thijs Aerts en Yannick Peeters. "Eigenlijk is dit BK voor hen een zeer belangrijk moment. Misschien zelfs toekomstbepalend. Dat zijn jongens die moeten bewijzen dat ze effectief profwaardig zijn. En dat kan bij uitstek op een kampioenschap. Sta je er op de grote momenten? Ben je stressbestendig? Dat geldt overigens niet alleen voor Aerts en Peeters, maar ook voor Thomas Joseph (foto rechts), Stijn Caluwé of Jelle Schuermans. Stuk voor stuk jongens die volgend seizoen moeten doorstromen."

6 + 2

We kijken ook al even vooruit naar Valkenburg. De zeskoppige selectie lijkt voor de hand liggend. Eli Iserbyt is uiteraard een zekerheid. Maar daarnaast vermoeden we dat ook Yannick Peeters, Thijs Aerts, Thomas Joseph, Jelle Schuermans en Toon Vandebosch op beide oren mogen slapen. "Nog niet helemaal", weerlegt Vanthourenhout. "Met Stijn Caluwé en Timo Kielich heb ik sowieso twee jongens achter de hand die de laatste weken sterk bezig zijn."

Onze BK-sterren:
*** Thijs Aerts en Yannick Peeters
** Thomas Joseph
* Jelle Schuermans, Stijn Caluwé en Toon Vandebosch

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

december 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31