Velofollies 2010
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Belofte Yannick Peeters klaar voor BK: 'Maar Thijs Aerts dé favoriet'

Belofte Yannick Peeters klaar voor BK: 'Maar Thijs Aerts dé favoriet'

Onze eerste vooruitblik op de Belgische kampioenschappen is er één met Yannick Peeters. In afwezigheid van Eli Iserbyt is de 21-jarige Kempenaar een van de favorieten bij de beloften. "Maar niet dé topfavoriet", weet hij. "Dat is Thijs Aerts."

Laatstejaarsbelofte Yannick Peeters heeft best een goede en constante winter achter de rug. Met als uitschieters winst in de Druivencross en podiumplaatsen in Gieten, Ronse, Hamme, Loenhout en Essen. Eén minpunt: in de wedstrijden waar de meeste UCI-punten te verdienen waren -de wereldbekermanches dus-, liet de zoon van Quick.Step Floorsploegleider Wilfried het afweten.

"En dat betekent inderdaad dat ik nog niet in de top vijftig van de UCI-ranking sta", vertelt Peeters. "Dat is een van de grote doelen tijdens de rest van het seizoen. Volgend jaar stroom ik immers door naar de elite-categorie en als je niet in de top vijftig staat, heb je geen startrecht in de Wereldbeker. Helaas, als renner kan je niet kiezen wanneer je goed bent en wanneer niet. Of wanneer je tegenslag hebt en wanneer niet. Zo trok ik eind december naar Frankrijk om extra UCI-punten te sprokkelen, maar werd ik een uur lang afgeremd door pech."

Aerts-Vandebosch-Caluwé

Peeters staat momenteel op plaats 69. Een nationale titel zondag in Koksijde zou hem alvast een stukje vooruit helpen richting zijn doel. En in de afwezigheid van Eli Iserbyt (die bij de profs van start moet, red) maakt Peeters volgens ons wel kans op de tricolore. Zelf houdt hij de druk vooralsnog wat af.

"Voor mij is Thijs Aerts dé topfavoriet", klinkt het. "Thijs is goed op dreef de laatste weken. En hij staat er altijd op kampioenschappen. Daarnaast onderschat ik ook Toon Vandebosch niet. Hij houdt van het zand... En in Baal zag ik ook een sterke Stijn Caluwé. Maar uiteraard zal ik ook zelf mijn huid duur verkopen. Dat staat vast."

Calpe

Yannick -neef van Rob- ging zich de voorbije week klaarstomen in het Spaanse Calpe. "Ik heb er alles aan gedaan om klaar te zijn", is hij overtuigd. "Ik verbleef er samen met mijn ploegmaat Jens Adams en we hebben er stevig getraind. Los van onze eigen trainingen trok ik zelfs een paar keer op pad met de Quick.Steprenners die daar ook verblijven. Tijdens een sprinttraining heb ik zelfs Fernando Gaviria een paar keer geklopt (stilte, red)... Grapje, hé."

Naast BK, WK en de top 50 van de UCI-ranking te proberen halen, heeft Peeters nog een doel dit jaar: een profcontract versieren. "Dat is zéker een doel. Maar dat beslis ik helaas niet alleen. Ik moet ook onze managers overtuigen. En dat kan alleen maar met prestaties. Ik weet niet goed of ze daar op dit moment al helemaal van overtuigd zijn..."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

december 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31