Happy Dog Cat

Corné van Kessel de beste in Leuven

Corné van Kessel de beste in Leuven

Tweede seizoenszege voor Corné van Kessel. De in Herentals wonende Nederlander was in de Leuvense Soudalcross met voorsprong de beste. Clément Venturini en Michael Vanthourenhout werden tweede en derde. Loes Sels won bij de dames.

Corné van Kessel is niet de eerste de beste. Misschien wel de meest onderschatte veldrijder van het peloton. Goed voor een vierde plaats op de UCI-ranking, vóór jongens als Toon Aerts en Laurens Sweeck. Dan weet je dat zijn zege in Leuven geen verrassing is. Vooral ook de afwezigheid van Van der Poel en Van Aert indachtig.

"Als zij er bij zijn, is het heel moeilijk om te winnen", aldus Van Kessel na afloop. "Als ze er niet zijn, moet je er van profiteren. Dat heb ik nu toch al voor de tweede keer deze winter gedaan. Zowel in Hasselt als vandaag, hier in Leuven."

Van Kessel, Kevin Pauwels en de Fransman Clément Venturini (voor het eerst dit seizoen in ons land) waren de beste starters, terwijl Michael Vanthourenhout probeerde het trio bij te benen. Maar Pauwels verslikte zich in een bochtje en ging onderuit, waardoor Venturini en Van Kessel de pijp uit waren. Pauwels en Vanthourenhout bundelden de krachten in de achtervolging, maar kwamen geen stap dichter.

Van Kessel: 'Geen stage nodig'

Rond halfkoers ging ook Venturini in de fout, waarna Van Kessel begon aan een lange solo, maar daar had hij maar weinig problemen mee. "Nee, geen stage voor mij", aldus de Nederlander. "Ik ben in december ook in België gebleven en heb me daar goed bij gevoeld. Waarom dan veranderen?"

Venturini verzekerde zich van zijn tweede plaats en was daar tevreden mee. "Dit was al mijn zesde wedstrijd van het seizoen, maar pas mijn eerste in Vlaanderen. Ik moest wel even aanpassen aan het niveau, met een paar uitschuivertjes tot gevolg. Maar ik ben zeker blij met het resultaat. Nu mik ik op het Franse kampioenschap vooraleer ik aan mijn wegvoorbereiding begin."

Vanthourenhout beste Marlux-renner

Bij Marlux-Bingoal -met zijn drieën in de top zes- was Michael Vanthourenhout uiteindelijk de beste met een derde plaats. "Door een mindere start was ik op achtervolgen aangewezen. Toen ik vooraan verscheen, waren Venturini en Van Kessel al alleen. Maar je hoort me niet klagen. Ik had al bij al nog weinig last van de pols, kende geen pech en ik pak eindelijk nog eens een podiumplaats."

Loes Sels (Crelan-Charles) won de dameswedstrijd na een lange solo. Ex-wereldkampioene Thalita de Jong en Ceylin Alvarado werd derde.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!