Velofollies 2010
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Clément Venturini rijdt alleen nog Frans kampioenschap

Clément Venturini rijdt alleen nog Frans kampioenschap

Clément Venturini reed vandaag in Leuven zijn zesde van zeven veldritten deze winter. Na het nationaal kampioenschap trekt hij naar Spanje op stage. Zelfs het WK in Valkenburg is geen optie. "Ik wil in 2018 ontdekken tot wat ik in staat ben op de weg. Dat primeert."

Venturini, in oktober 24 geworden, startte tot voor vandaag in vijf crossen. Twee in Zwitserland, drie in Frankrijk. Hij won ze alle vijf. En vandaag werd de talentrijke Fransman dus tweede in Leuven. Die lijkt klaar voor de belangrijkste weken van het seizoen, denk je dan. Maar dat is fout gedacht.

"Helaas", glimlacht Venturini, die op Nieuwjaar de stap van Cofidis naar het AG2R-team van Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh zette. "Ik ben in een fase in mijn carrière beland dat ik echt wil ontdekken tot wat ik in staat ben op de weg. Daar moet de cross voor wijken. Ik heb zes crossen gereden, volgend weekend sluit ik af met het Franse kampioenschap, waar ik op de titel mik. Daarna trek ik op stage in Spanje."

Strade Bianche

Venturini kent trouwens zijn programma voor deel één van het seizoen. "Nee, dat werk ik niet samen met jullie landgenoten Naesen en Vandenbergh af. Na de Ronde van Valencia rijd ik een overwegend Italiaans programma met onder meer de Strade Bianche, Tirreno Adriatico en Milaan San-Remo. Later volgt ook de Giro", klink het. "Ik heb trouwens vooral de Strade Bianche aangekruist... Benieuwd hoe ver ik daar kan geraken."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

december 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31