Donen-Vondelmolen heet vanaf maandag Vondelmolen Cycling Team

Donen-Vondelmolen heet vanaf maandag Vondelmolen Cycling Team

Woensdag stelde Geert Wellens zijn team voor 2018 voor in de gebouwen van Vondelmolen. Zeven jonge dames, aangevuld met één dappere jongeman en een sponsor en ploegleider met passie: de ploeg blijft zonder meer een meerwaarde voor de cross.

Zeg niet langer Donen-Vondelmolen. Geert Wellens neemt morgen afscheid van de Chinese kledijfabrikant, terwijl peperkoekfabrikant Vondelmolen zijn budget heeft opgetrokken en het team bestaanszekerheid heeft gegeven tot 2020. Net als alle andere sponsors trouwens. Concreet betekent dit dat de jongste van de Wellens-broers de komende twee jaar een stuk rustiger kan werken...

Het Vondelmolenteam haalt amper onze nationale media wegens... te klein en te weinig toppers. Logisch. Anderzijds verdient Wellens toch dat duwtje in de rug, want hij is tot nader order nog steeds de enige ploegleider/teameigenaar in het veldrijden die zich bezighoudt met jong vrouwelijk talent. Niet toevallig had Wellens in het verleden onder meer Laura Verdonschot en Maud Kaptheijns in de rangen.

Vertelde Vondelmolen CEO Jo Dekeyzer op de voorstelling: "Bij ons moét niet gepresteerd worden. Dat vragen wij niet. We hopen vooral dat onze meisjes -en die ene jongen- zich amuseren! En op termijn een aantal stappen zetten. Als dat gebeurt, zijn we al heel tevreden." Een instelling die amper te vinden is in het huidige veldrijden en de nodige appreciatie verdient.

De rensters: Shana Maes (elite), Karen Verhestraeten (elite), Axelle Bellaert (U23), Nikola Noskova (U23), Cédric Mertens (U23 heren), Julie Brouwers (U17), Lies'l Schevenels (U17) en Sterre Vervloet (U17)

Hieronder een videoverslag met bezieler Geert Wellens en Jo Dekeyzer, algemeen manager van Vondelmolen.



Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick / Video: ©Julien Gielen




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!