Happy Dog Cat

Verrast Kim Van de Steene in Loenhout? 'Omloop ligt me'

Verrast Kim Van de Steene in Loenhout? 'Omloop ligt me'

Kim Van de Steene (31) is de revelatie van de eerste seizoenshelft bij de dames. Vanuit het niets knokte de Oost-Vlaamse zich een weg naar de subtop. Het parcours en de weersomstandigheden indachtig, tippen we haar morgen als outsider voor de Azencross.

Kim Van de Steenes verhaal is intussen gekend. De dochter van een melkveehouder werkte dagelijks op het bedrijf van haar ouders en daarnaast was ze ook nog eens deeltijds logistiek assistente in het ziekenhuis. Vooral dat melkveebedrijf was niet van de poes. "Vijftig uur per week en elke morgen -zeven op zeven- om half vijf op om de koeien te melken. Dat kruipt in de kleren." Daarnaast is Van de Steene nog moeder van twee peuters.

Ondertussen heeft ze die hoge werkintensiteit teruggeschroefd. Ze stapte uit het melkveebedrijf en startte haar eigen kinder- en zorgboerderij op. En in het ziekenhuis kreeg ze vrijere uren. "Waardoor ik meer kan slapen en trainen", lacht ze. "En dat heeft me inderdaad geen windeieren gelegd."

Christian Hautekeete

Kim Van de Steene dankt haar progressie niet alleen aan die nieuwe, verlaagde werkintensiteit. "Ook mijn begeleiding is belangrijk. En dan noem ik in eerste instantie ex-veldrijder Christian Hautekeete. Hij leerde me het voorbije jaar de knepen van het vak. Was heel veel met mij bezig. Af en toe sluit hij zelfs zijn fietsenzaak in Aalter om mee te gaan naar de cross."

"En er is de ploeg uiteraard. Ik verhuisde van het Wielerteam Meetjesland naar de 'taartjesploeg' Tarteletto-Isorex van Peter Bauwens, waar ook ploegleiders Rony De Vos en -sinds oktober- Danny De Bie mij helpen waar het kan."

Het zorgde ervoor dat Van de Steene grote stappen zette. Met als uitschieters een derde plaats in Gavere en een tweede plaats in Mol. "Had je mij dat vorig jaar verteld, ik had je gek verklaard", lacht ze. Vreemd genoeg is Van de Steene ook niet te obsessief met het veldrijden bezig. Haar echtgenoot en kinderen blijven op de eerste plaats komen.

"Een wedstrijd winnen is ultieme doel"

"Dat ik daardoor die wereldbekermanches in Zeven en Bogense miste, daar heb ik nog steeds geen spijt van. Oké, ik had dan misschien wat dichter in de UCI-ranking gestaan en een betere startplaats kunnen claimen. Maar als je goed presteert, komt dat vanzelf. Ik zie wel waar ik uitkom. Mijn grootste ambitie is uiteraard om ooit eens een wedstrijd te winnen, maar dan moet écht wel alles in de juiste plooi vallen", klinkt het nuchter.

Morgen in Loenhout krijgt de Zomergemse een nieuwe kans om zich in de kijker te rijden. "Ik mag er wellicht op de tweede rij van start. En ik krijg er een parcours op maat. Een lastige omloop met af en toe wat modder en loopstroken, daar hou ik wel van, ja. Ik vertrek morgenochtend alvast met veel goesting naar de Noorderkempen."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!