Van der Poel verlengt tot eind 2020 bij... Corendon-Circus

Van der Poel verlengt tot eind 2020 bij... Corendon-Circus

Beobank-Corendon wordt Corendon-Circus. En kopman Mathieu van der Poel blijft bij het team tot eind 2020 en zal de komende jaren op een Canyon-fiets rijden. "Top in het mountainbiken en het veld", aldus Van der Poel, die vol op de Spelen in Tokio mikt.

Dat Van der Poel op Canyon zal rijden, was ondertussen een publiek geheim. "Zelf gekozen, samen met de ploeg", vertelde de Europese kampioen deze middag op een persvoorstelling in Brasschaat. "Ik ben altijd heel tevreden geweest van mijn Stevens-fietsen. Maar in het mountainbiken staat Canyon toch nog net dat trapje hoger."

En mountainbiken is wat Van der Poel de komende jaren meer en meer zal doen, vertelde hij eerder al. "Ik begin met de wereldbekermanche in Zuid-Afrika. Doel is eigenlijk een goed klassement nastreven, dus het kan dat ik het hele programma afwerk. Mijn wegprogramma? Dat zal ingevuld worden in functie van mijn mountainbikeprogramma. Dat wordt, naast het veldrijden, mijn core-business. Luik-Bastenaken-Luik? Dat kan nog na de Spelen, mijn ultieme doel in de MTB-sport. Ik zal dan nog maar 25 zijn."

Van der Poel verlengde zijn contract tot eind 2020. "Omdat ik tevreden ben van de samenwerking met de broers Roodhooft. En het materiaal is top. En ik heb opslag gekregen", klonk het met een knipoog. De broers Roodhooft bevestigen dat het budget van de ploeg werd opgekrikt. "Maar die opwaardering is goed besteed, toch?"

Ook nieuw: Beobank-Corendon wordt Corendon-Circus. Een beetje incest ten huize Roodhooft. "Beobank had nog een contract tot eind 2018", verduidelijkt teammanager Philip Roodhooft. "Maar een verlenging tot 2020 zat er niet onmiddellijk in. Dus kozen we voor continuïteit en die konden Corendon en Circus (dat we dus kennen van Era-Circus, team van Laurens Sweeck, red) wel bieden."

Welke sponsor de plaats van Circus inneemt bij Era-Circus na 1 maart 2018 is nog niet bekend. En om het verhaal compleet te maken: Iko-Beobank (het jeugdproject waar ook Sanne Cant deel van uitmaakt), blijft bestaan. Iko verlengde tot 2020, Beobank blijft tot eind 2018.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!