Video Laura Verdonschot: 'Nooit verwacht te sprinten tegen Vos en Brand'

Video Laura Verdonschot: 'Nooit verwacht te sprinten tegen Vos en Brand'

Laura Verdonschot was de beste belofte in Heusden-Zolder. Meer zelfs, de Limburgse nestelde zich bij haar comeback meteen tussen de toppers. Een opsteker van jewelste en dat vertelde de Marlux-Napoleon Gamesrenster ook aan onze videoman.

Verdonschot presteerde dit seizoen nog niet op niveau, al mocht haar podiumplaats op het EK in Tabor er nochtans wezen. Uiteindelijk bleek een darmschimmel de oorzaak van haar mindere eerste helft van de winter te zijn. Daarop verdween Laura even uit competitie. Vandaag hervatte ze in Heusden-Zolder zowaar met een straffe prestatie: tussen de wereldtop finishte ze fraai zevende.

"Hopelijk blijft het daar niet bij", lachte ze na afloop voor onze camera. "Die lijn wil ik echt wel doortrekken na een zeer moeilijke periode. Het is lastig als je er zoveel moet voor doen en laten en je krijgt er niets voor terug. Denk maar aan mijn voeding. Ik moet me niet afvragen wat ik niet mag eten, maar wat ik wél nog mag eten. Dan doet het deugd dat die opofferingen ook eens renderen."

"Natuurlijk had ik niet verwacht dat ik zo dicht zou eindigen. Ik stond zelfs met schrik en twijfels aan de start. Maar dat ik voor plaats vijf mocht sprinten tegen Marianne Vos en Lucinda Brand, dat voelt geweldig. Ik reed vandaag weer 'tussen de mensen'... " Bekijk hieronder het volledige interview met Laura Verdonschot.



Foto's: ©Photopress.be / Video: ©Julien Gielen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!