Happy Dog Cat

100ste zege voor Sanne Cant, momenteel de beste veldrijdster ter wereld

100ste zege voor Sanne Cant, momenteel de beste veldrijdster ter wereld

Sanne Cant heeft haar 100ste zege uit haar carrière beet. In Heusden-Zolder toonde Cant dat ze niet toevallig regerend Belgisch, Europees en wereldkampioene is. Ze maakte vandaag eens te meer het verschil in de finale, eens te meer op de technische stroken. Klasse te koop!

Ja, er is Pauline Ferrand-Prévot die weliswaar achteraan van start moest. Ja er zijn Marianne Vos, Katie Compton, Eva Lechner en vele anderen. Maar als puntje bij paaltje komt en het écht op crossen aankomt -en dat is toch wat veldrijden is, dan steekt Sanne Cant er bovenuit.

Het was in Heusden-Zolder niet anders. Tactisch en technisch reed de wereldkampioene alweer de perfecte koers. Zoals ze het na afloop ook zelf verwoordde: "Ik wist dat ik hier geen hele cross lang alleen kan rondfietsen. Maar ik had de wedstrijd onder controle. En ik deelde af en toe wel eens een prik uit, kwestie van niet met een té grote groep de finale in te gaan. In de slotronde kon ik de klus klaren."

De grootste uitdunning gebeurde al in de tweede ronde, toen Eva Lechner, Ellen Van Loy, Katie Compton, Marianne Vos, Nikki Brammeier en Sanne Cant zelf zich afscheidden van de rest. Na een wedstrijd met een aantal positiewissels trokken er daarvan drie de slotronde in: Cant, Compton en Lechner. De wereldkampioene controleerde perfect en pakte haar 100ste uit haar carrière.

Sterke Verdonschot

Verdienen eveneens een vermelding: Pauline Ferrand-Prévot, die na een moeilijke eerste koershelft alsnog oprukte naar plaats vier én.. de jonge Laura Verdonschot. De Limburgse was een paar weken out met een darmschimmel, maar toonde in eigen gouw haar klasse door bij haar comeback op een fraaie zevende plaats te finishen. Later op de avond mag u nog een videoreactie van de Marlux-renster verwachten.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

mei 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!