Bevestiging: Tom Pidcock rijdt in de zomer voor Team Wiggins

Bevestiging: Tom Pidcock rijdt in de zomer voor Team Wiggins

Het is niet de grootste verrassing, maar wel een bevestiging van wat we al langer vermoedden: Tom Pidcock, de eerstejaarsbelofte die nu al hoge ogen gooit in het veldrijden, zal in de zomer de kleuren van het Britse Team Wiggins verdedigen.

Het was -samen met de aanwezigheid van Sven Nys als manager- een van de redenen waarom Tom Pidcock de voorbije zomer voor Telenet-Fidea koos. Dat hij zijn wegprogramma niet hoefde af te werken in het truitje van de Lions. Al snel werd duidelijk dat Pidcock voor Team Wiggins, het 'development team' van de Tourwinnaar van 2012, zou kiezen.

De bevestiging volgde vandaag op Pidcocks twitteraccount. "Vandaag is de dag dat ik mijn slechtst bewaarde geheim van 2017 mag aankondigen. In 2018 ga ik op de weg rijden voor Team Wiggins”, schreef hij. Ook op de Facebookpagina van Team Wiggins prijkt de naam van Pidcock in het rijtje renners -voornamelijk Britten- dat in 2018 het team zal vertegenwoordigen. Pidcock won het voorbije zomer de junioreneditie van Parijs-Roubaix en werd dit najaar -ook nog als junior- wereldkampioen tijdrijden in Noorwegen.

Voor alle duidelijkheid, dit gaat alleen over Pidcocks wegprogramma. In het veld blijft hij de volgende twee winters sowieso nog actief in het shirtje van Telenet-Fidea. En ook dat doet hij geweldig met ondertussen al drie opeenvolgende overwinningen in de Wereldbeker.

















Foto: ©Photopress.be en FB TeamWiggins / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!