Opmerkelijk: bondscoach Vanthourenhout laat plekje onbenut in U23-selectie

Opmerkelijk: bondscoach Vanthourenhout laat plekje onbenut in U23-selectie

Opmerkelijke vaststelling in de Belgische selecties voor de wereldbekermanche in Namen, aanstaande zondag. Eli Iserbyt is leider is bij de U23, wat betekent dat België recht heeft op een extra renner. Maar bondscoach Vanthourenhout kiest er voor om die plek niet in te vullen.

"We starten in Namen al met twaalf renners", aldus Vanthourenhout. "Omdat het een WB-wedstrijd in eigen land betreft, mag ik een dubbel zestal oproepen. Concreet kies ik voor de beste renners in de A-kern, zeg maar diegene waarmee ik begin februari denk het WK te kunnen rijden, én een B-kern met daarin alleen maar jongeren, voornamelijk eerstejaars. Dat wil ik bewust zo houden. En dat is ook zo doorgenomen met de Wielerbond."

Bij ons weten is het de eerste keer dat die extra plaats in een jongerencategorie niet benut wordt. "Toch gebeurde eerder ook al met de dames dat we geen complete selectie maakten. Dus een unicum is het niet", aldus Vanthourenhout nog. "Er moet ergens een lijn getrokken worden. Dan vind ik twaalf Belgische renners in een Wereldbeker voldoende. Had dit een manche in het buitenland geweest (waar alleen een A-kern mag worden opgesteld, red), dan had ik wel overwogen om een zevende renner te selecteren."

Foto: ©photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!