Toptalent Pauline Ferrand-Prévot geeft visitekaartje af in Overijse

Toptalent Pauline Ferrand-Prévot geeft visitekaartje af in Overijse

Wereldkampioene Sanne Cant blijft voorlopig op 98 UCI-zeges steken. In Overijse moest ze de duimen leggen voor een ijzersterke Pauline Ferrand-Prévot. De Française startte helemaal achteraan, maar reed in het ijswater onbedreigd naar de kop en pakte de zege.

Lucinda Brand en Sanne Cant konden haar tot half koers bijhouden, maar dan verdapperde Pauline Ferrand-Prévot en maakte het af met een solo. Prévot is een klasbak, weten we al langer. Anders word je geen wereldkampioene, zoals begin 2015 in Tabor. Daarnaast won ze in haar carrière ook al wereldtitels in het mountainbiken en op de weg. Zelfs de Waalse Pijl staat op haar erelijst.

Gisteren -in haar allereerste veldrit in twee jaar- reed ze van de allerlaatste startrij al naar een vierde plaats in Essen. Vandaag deed ze zowaar nog beter. Op het loodzware en bijzonder technische parcours in het Mariëndal nestelde ze zich vrij snel in de top vijf van de wedstrijd, wat later nam ze de leiding over van Lucinda Brand en Sanne Cant.

Parcours op maat

Pure klasse, de 25-jarige Française. En wanneer ze drie dagen geleden nog vertelde dat ze zou crossen tot en met het Frans kampioenschap, klinkt dat vandaag toch al anders. "Ik moet dat nog overleggen met mijn trainer en mijn ploeg", vertelde ze. Schrijf dus maar op dat ze er in Valkenburg zal bij zijn, samen met Marianne Vos, Sanne Cant, Lucinda Brand en alle andere toppers uit het veld.

Voorlopig moeten we de zege van Pauline Ferrand-Prévot nog een beetje kaderen. Zoals Cant het na afloop verwoordde: "Ze kreeg hier een parcours op haar maat. Ze is bij de beste klimmers en door haar mountainbike-ervaring is ze ook technisch uitmuntend." Uitkijken dus naar de volgende weken, wanneer ook Marianne Vos haar opwachting maakt en Cant parcoursen -zoals Antwerpen- op haar maat krijgt voorgeschoteld. Vanaf Antwerpen tot Valkenburg: damesveldrijden op zijn mooist. We kijken er naar uit.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!