En daar is Pauline Ferrand-Prévot (25) opnieuw

En daar is Pauline Ferrand-Prévot (25) opnieuw

Begin 2015 werd Pauine Ferrand-Prévot wereldkampioene veldrijden in Tabor. Daarna verdween ze uit de cross. En zelfs een tijd helemaal uit het wielrennen. Zaterdag in Essen en zondag in Overijse is ze er opnieuw bij. "Maar ik wil me vooral amuseren", klinkt het.

In Tabor snoepte de knappe Française de regenboogtrui af van Sanne Cant. Ferrand-Prévot had toen amper aan een paar veldritten deelgenomen, waardoor ze daar in Tsjechië net dat tikkeltje frisser aan de start stond dan de andere meisjes. Het straffe aan haar verhaal: Ferrand-Prévot pakte ook de wereldtitels in het mountainbiken en op de weg.

"En dat is nu net het slechtste wat me kon overkomen", zou ze in 2016 na de Olympische Spelen -waarin ze zwaar ontgoochelde- vertellen. "Fietsen was het liefste wat ik deed, maar richting de Olympisch Spelen is het mijn grootste nachtmerrie geworden. Ik weet zelfs niet of ik ooit nog terug zal fietsen. Een comeback wordt ongetwijfeld moeilijker dan het behalen van die drie titels in één jaar tijd."

"Wil me amuseren"

Maar zie. Begin 2017 ging het opnieuw de goede kant op. Ferrand-Prévot ondertekende een contract tot eind 2020 bij het Canyon-Sram team en knokte terug. Dit najaar pakte ze een tweede plaats in Plouay (een Worldtourwedstrijd) en werd ze 11de op het WK in Bergen. En na een rustpauze start ze zaterdag en zondag dus in het veld, met respectievelijk Essen en Overijse.

"Blij dat ik na twee jaar opnieuw het veld induik", klinkt het op Twitter. "Al doe ik dat zonder verwachtingen. Ik wil me vooral amuseren. De bedoeling is om door te gaan in het veld tot en met de nationale kampioenschappen, begin januari."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!