Amerikaans kampioen Hyde en wereldkampioen Van Aert samen op stage

Amerikaans kampioen Hyde en wereldkampioen Van Aert samen op stage

Wereldkampioen Wout van Aert gaat dan toch niet op stage naar Griekenland, waar zijn ploegmaats van de weg naar toe trekken. De Kempenaar kiest uiteindelijk voor Spanje. Verrassend: Amerikaans kampioen Stephen Hyde wordt zijn kamergenoot.

Oorspronkelijk zou Wout van Aert de komende weken dus samen met zijn ploegmaats van Veranda's Willems-Crelan naar Griekenland op stage trekken. Maar dat plan gaat niet door. "Griekenland lijkt een vakantiebestemming", lacht Van Aert. "Nee, ik trek naar Calpe."

Reisgezel van dienst is zowaar... de Amerikaanse kampioen Stephen Hyde. "Stephen -toffe kerel trouwens- heeft het Nederlandse Sittard als uitvalsbasis wanneer hij in Europa verblijft. Hij vroeg me eerder al een paar keer om eens samen te trainen. Waarom niet, dacht ik. Vorige week vroeg hij of het een dezer paste, maar dat lukte dus niet omdat ik naar Calpe trek. Uiteindelijk hebben we beslist om samen naar Spanje af te reizen. Ja, we delen met ons tweetjes ook één kamer."

Van Aert vliegt aanstaande donderdag samen met Hyde naar Alicante. Twaalf dagen later (op dinsdag) keert het duo terug naar ons land. Misschien wel met een Amerikaanse tongval... "Bedoeling is in elk geval om goed te werken. Was mijn vorige break (in Lucca, red) nog een mix van ontspanning en trainen, dan is het nu vooral doel om een goede basis te leggen richting het eindejaar en de maand januari."

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!