zin om te adverteren
Isolteam Warm aanbevolen door Wout
AGB 24/24

Sanne Cant mag Nederlands toptalent de kneepjes van het vak leren

Sanne Cant mag Nederlands toptalent de kneepjes van het vak leren

Wereldkampioene Sanne Cant krijgt er op 1 januari 2018 een ploegmate bij. De broers Roodhooft trokken de voorbije week immers het Nederlandse toptalentje Ceylin del Carmen Alvarado aan. De tweedejaarsbelofte ondertekende een contract voor drie jaar.

Voor de veldritfan is Ceylin del Carmen Alvarado geen onbekende naam. De Nederlandse met Dominicaanse roots pakte in 2016 al zilver op het nationaal juniorenkampioenschap en bevestigde een jaar later meteen met een fraaie 7de plaats op het WK U23 in het Luxemburgse Bieles. Dat als eerstejaarsbelofte.

In de eerste seizoenshelft van deze winter liet Ceylin zich nog meer opmerken. Indrukwekkende resultaten leverde dat nog niet op (door pech moest ze op het EK U23 in Tabor vrede nemen met een vierde plaats), maar dat lijkt alleen een kwestie van tijd.

Logisch dat Alvarado -die op dit moment nog uitkomt voor Kleur op Maat- in de belangstelling stond van een aantal topteams. Onder meer Marlux-Napoleon Games (waar haar jongere broer Salvador aan de slag is) en Pauwels Sauzen-Vastgoedservice waren in de running. En lange tijd zag het er ook naar uit dat Alvarado ploegmate zou worden van Jolien Verschueren en Jens Adams.

"Juiste entourage"

Tot in extremis Beobank-Corendon opdook en de 19-jarige Rotterdamse een semi-profcontract voor drie jaar aanbood. "Dan moet je niet lang nadenken", lacht Alvarado. "Als je gevraagd wordt door het team dat zowel Mathieu van der Poel als Sanne Cant huisvest.. Ik ben overtuigd dat ik bij Beobank nog grote stappen kan zetten in de juiste entourage en met de juiste begeleiding."

Teammanager Philip Roodhooft reageert verheugd. "Dit is een ideaal scenario voor ons. We zijn overtuigd dat Sanne Cant, toch al jaren ons boegbeeld bij Iko-Beobank, Ceylin nog een stuk beter kan maken, zodat ze op termijn doorgroeit naar de top. Daarom gaven we Alvarado ook een driejaarscontract, zodat ze rustig verder kan groeien, tot en met haar eerste jaar als elite zonder contract."

Foto's: ©Photopress.be
Zoeken

Kalender

juli 2020<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031