Ontketende Cant ook de beste in de blubber van Zeven

Ontketende Cant ook de beste in de blubber van Zeven

Sanne Cant is de beste veldrijdster van de wereld. Ook deze namiddag in het Duitse Zeven domineerde en controleerde de wereldkampioen de hele wedstrijd en hield eerst Helen Wyman en daarna Katie Compton af. Ze verstevigt haar WB-leidersplaats.

Cant nam op het modderige parcours daar in Zeven de beste start, met onder meer Nikki Brammeier, Helen Wyman, Katie Compton, Katerina Nash, Ellen Noble en Loes Sels in haar spoor. Brammeier en Wyman nam in die openingsronde even over, maar Cant controleerde.

Rond halfkoers plaatste ze een eerste versnelling en kreeg Wyman mee. Maar die moes de rol lossen en werd voorin afgelost door Katie Compton. Maar in de finale moest ook de Amerikaanse passen. Het was trouwens helemaal op bij de 38-jarige, want in de slotfase moest ze zelfs nog haar tweede plaats afstaan aan Wyman.

Eerlijke verliezers

De nummers twee en drie -Wyman en Compton- waren na afloop eerlijk: "Ik heb er alles uitgehaald, maar ik was niet sterk genoeg", aldus Wyman. "Sanne was duidelijk de betere. Meer moet je daar niet achter zoeken." Eenzelfde reactie bij Compton. "Ik heb mezelf verrast vandaag. Maar tegen Cant kon ik niet op, ook al reed ik even aan de leiding. Ik ben blij met deze podiumplaats."

Katerina Nash en Sophie de Boer werden vierde en vijfde, terwijl Jolien Verschueren na een indrukwekkende remonte op een meer dan fraaie zesde plaats beslag legde. Eve Lechner, Nikki Brammeier, een met pech kampende Loes Sels en de jonge Laura Verdonschot maakten de top tien vol. Ellen Van Loy, Alice Arzuffi en Maud Kaptheijns hadden hun dagje niet en verzeilden al snel in de achtergrond.

Wachten op Vos, Brand en De Jong

Drie op vijf voor Sanne Cant in de Wereldbeker dus. De wereldkampioene verstevigt haar leidersplaats in het regelmatigheidscriterium. En dat in een toch wel internationaal deelnemersveld waarin eigenlijk alleen Marianne Vos, Thalita de Jong en Lucinda Brand ontbraken. Met haar 27 lentes komt Cant duidelijk in haar beste periode uit haar carrière.

"Ik voelde me hier echt in mijn sas en heb geprobeerd mijn eigen ding te doen", reageerde de winnares. "Concreet: een goede mix zoeken tussen lopen en blijven fietsen in de modder. Plots had ik een kloofje, maar dat was puur door mijn eigen tempo te rijden."

Foto's (archief Bogense): ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!