Mathieu van der Poel mag naar WB in Bogense

Mathieu van der Poel mag naar WB in Bogense

Mathieu van der Poel mag weer fietsen. De Europese kampioen trok donderdag naar dokter Toon Claes in Herentals, waar hij groen licht om zondag te starten in de Wereldbekermanche in het Deense Bogense. VDP werd zondag gehecht aan de knie.

Het was tijdens de slotronde in Gavere dat Van der Poel zich verslikte in een grachten en ten val kwam. Daarbij stootte hij met zijn rechterknie op een steen, wat de Europese kampioen een gapende wonde opleverde. Zoals je op de kleine foto ziet, kwam de leider in de Wereldbeker met bebloede knie over de finish.

Na afloop werd de wonde gezuiverd, maar 's avonds trok hij nog naar Herentals om de wonde te hechten, waarna dokter Toon Claes een paar dagen rust voorschreef. Vandaag kreeg Mathieu opnieuw het licht op groen om te fietsen en zijn WB-leidersplaats te verdedigen in het Deense Bogense, zondag.

"Goed nieuws”, aldus Van der Poel. “Na de dubbele winst in de Verenigde staten en in Koksijde heb ik een mooie voorsprong, maar Bogense missen zou een serieuze domper gweest zijn. Gelukkig is dat niet het geval. Dat ik drie dagen niet heb kunnen trainen, mag normaal gezien geen effect hebben op mijn niveau zondag.”


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!