Joeri Adams (video): 'Dit is wellicht mijn laatste seizoen'

Joeri Adams (video): 'Dit is wellicht mijn laatste seizoen'

Joeri Adams (28) houdt het na dit seizoen voor bekeken. De voormalige juniorenwereldkampioen en oudere broer van Jens combineert al een tijdje het veldrijden met een job. Nu zijn Kalas-Essersteam ophoudt te bestaan, wordt dit wellicht Adams laatste winter.

12de in Niel, zaterdag. En zondag 15de in Gavere. Op de zwaardere crossen komt Joeri Adams niet eens zo slecht voor de dag. Maar nog langer prof blijven, wordt sowieso een moeilijke opgave. Zeker nu zijn Kalas-Essersteam straks ophoudt te bestaan. Maar de Adams broers zijn realistische jongens.

"Toen ik twee jaar geleden mijn profcontract verloor bij Vastgoedservice, heb ik voor mezelf uitgemaakt dat ik van het veldrijden alleen niet meer afhankelijk wilde zijn", vertelt Joeri voor onze camera. "Dus heb ik een job gezocht. Daarnaast kon ik ook blijven crossen. Weliswaar bij een kleiner team, maar toch nog als prof. Maar door die combinatie werken-veldrijden verbeter je uiteraard ook niet meer. Persoonlijk vind ik de resultaten nog aanvaardbaar, maar ik ben realistisch: het wordt aartsmoeilijk om nog ergens onder dak te geraken. Dus houdt het wellicht op. Maar ik heb er vrede mee."

Bekijk hieronder het volledige interview met Joeri Adams, net na de wedstrijd in Niel.



Foto: ©Photopress.be / Video: ©Julien Gielen




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!