Juniorentalent Ronhaar nu al zeker van vier jaar Marlux

Juniorentalent Ronhaar nu al zeker van vier jaar Marlux

Pim Ronhaar is pas eerstejaarsjunior, maar doet het dit seizoen uitstekend. Zo schreef het Lares-Doltcinitalent zowel de wedstrijden in Zonhoven, Koksijde en Gavere op zijn naam. Dat levert hem nu al een contract voor het hoofdteam op Marlux-Bingoal op.

"Pim kon sinds zijn komst naar Lares-Doltcini begin dit jaar een grote stap voorwaarts zetten", klinkt het in een persbericht van Marlux-Napoleon Games. "Die bekroonde hij met winst in klassiekers als Zonhoven, Koksijde en Gavere. Komend weekend verdedigt hij in het Deense Bogense zijn leidersplaats in de Wereldbeker. Het strafste van dat alles: Pim is nog maar eerstejaarsjunior, en dus een jaar jonger dan het gros van de renners waarmee hij strijdt voor de overwinning."

Teammanager Jurgen Mettepenningen liet niets aan het toeval over en schotelde Ronhaar gisteren een nieuwe overeenkomst voor. De Nederlander mag na zijn junioresperiode de overstap maken naar het hoofdteam, dat dan Marlux-Bingoal zal heten.

“Een eerstejaars die zo’n grote crossen wint bij de juniores, dat hebben we de voorbije jaren nog niet veel gezien", weet Mettepenningen. "Pim is een groot talent, maar blijft met beide voeten op de grond. Bovendien is hij lichamelijk nog lang niet volledig uitgegroeid. De weg is nog lang, maar blijft hij zich zo ontwikkelen, dan wordt hij ongetwijfeld een grote verrijking voor Marlux-Bingoal.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!