Wout van Aert na winst in Gavere: 'Niet opgeven werd beloond'

Wout van Aert na winst in Gavere: 'Niet opgeven werd beloond'

Wereldkampioen Wout van Aert pakte vandaag zijn derde seizoenszege, zijn tweede in de Telenet Superprestige. "Natuurlijk was ik niet de sterkste man in koers. Maar ik heb -zoals steeds- nooit opgegeven. Vandaag werd ik daar voor beloond."

Van Aert keek uit naar Gavere. Na zijn anderhalve week stage in Italië vertelde de wereldkampioen gisteren nog 'honger' te hebben. Die gretigheid bleek ook uit zijn start. Van Aert schoot het best uit de startblokken en dook als eerste het kasteeldomein in. Van der Poel volgde gezwind, waarna de twee zij aan zij de eerste ronde afwerkten.

Maar al in de tweede ronde werd de wereldkampioen met zijn neus op de feiten gedrukt. "In de eerste ronde was het gevoel heel goed, maar toen Mathieu een ronde later nog een extra versnelling plaatste, kon ik niet mee", gaf Van Aert achteraf toe. "Ik had vervolgens even tijd nodig om in een goed ritme te komen en belandde op plaats drie."

Maar de Lillenaar gaf niet op. "Als je mij een iets niet kunt verwijten, dan is het dat ik het snel opgeef. En zie, dat heeft vandaag geloond. Toen Mathieu lek reed en ik nog niet bij hem was geraakt aan de materiaalpost begon ik mij neer te leggen bij de tweede plaats, maar plots stond hij dan aan de kant en werd het toch nog een zege. Natuurlijk was ik niet de beste man in koers. Maar een overwinning doet toch deugd."

Alsnog naar Middelkerke?

Door zijn zege wordt Van Aert opnieuw leider in het klassement. Waarna achteraf uiteraard de vraag kwam of hij dan toch niet overweegt om alsnog deel te nemen aan de slotmanche in Middelkerke, een wedstrijd waar hij normaal gezien voor past. Een week na Middelkerke staat Van Aert immers aan de start van de Omloop Het Nieuwsblad.

"Het is nog veel te vroeg om te beslissen om eventueel toch ook de slotmanche aan mijn programma toe te voegen. Ik heb nu wel een kleine voorsprong, maar Middelkerke is pas over ruim drie maanden. Er kan nog zoveel gebeuren. Misschien hebben we in Diegem al een beter zicht..."


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef - Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!