Velofollies 2010
Isolteam Warm aanbevolen door Wout

Vijf jonge renners moeten vertrekken bij IKO-Beobank

Vijf jonge renners moeten vertrekken bij IKO-Beobank

Vijf renners van de Veldritacademie IKO-Beobank, het jongerenteam van Beobank-Corendon, werden eind vorige week op de hoogte gebracht dat ze uiterlijk eind dit seizoen andere oorden moeten opzoeken. "Maar zoek daar verder niets achter", aldus manager Roodhooft.

Het nieuws komt onverwacht en voedde al snel de geruchten dat Veldritacademie Iko-Beobank -waarvan ook Sanne Cant deel uitmaakt- zijn jongerenwerking zwaar zou terugschroeven.

"Niets van aan", vertelt manager Philip Roodhooft. "Het is gewoon zo dat we terug naar ons originele concept willen. En dat is focussen op de U17 en de U19."

De renners die moeten vertrekken zijn twee beloften en drie junioren. Respectievelijk Jarne De Meyer en Victor Vandebosch (broer van Toon) en het junioren-trio Arno Van Den Broeck, Len Dejonghe en Jasper Van Den Plas.

"Kijk, met heel veel respect voor die jongens, maar we stellen vast dat zij geen of in elk geval onvoldoende progressie maken om op termijn door te stromen naar het hoofdteam, Beobank-Corendon. En voor alle duidelijkheid, ze mogen allemaal blijven tot het einde van dit seizoen, maar om juridisch in orde te zijn, konden we niet anders dan hen een schrijven te sturen voor 1 november. Anders moesten we sowieso nog een jaar langer wachten."

"Jongerenopleiding werkt"

Roodhooft beseft dat het nieuws inslaat. "Omdat het vijf jongens in een keer zijn. Eigenlijk hadden we even goed vorig jaar al van de helft afscheid kunnen nemen. Maar we gaven hen nog een jaartje om zich te bewijzen. Daarom zijn het er nu vijf. Maar onze jongerenopleiding werkt goed en van stoppen is geen sprake. Integendeel: volgend jaar willen we onze samenwerking met WAC Hoboken zelfs uitbreiden. En er komen ook een aantal nieuwelingen ons team versterken."

De meest opvallende naam is toch die van Arno Van Den Broeck, in een ver verleden nog tweevoudig Belgisch kampioen bij de nieuwelingen. En zondag haalde hij nog de top tien op het EK in Tabor.

"Wie weet kan Arno zich in de loop van dit seizoen toch nog bewijzen en mag hij alsnog blijven", besluit Roodhooft. "De deur is zeker niet helemaal dicht. Laat dit voor de Kempenaar een wake up-call zijn."


Foto's: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

december 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31