Wanneer zien we de Nederlandse kampioenentrui terug?

Wanneer zien we de Nederlandse kampioenentrui terug?

Als zondag de logica wordt gerespecteerd, wordt Mathieu van der Poel voor het eerst in zijn carrière Europees kampioen bij de profs. En dat zou meteen betekenen dat de toeschouwers en tv-kijkers vanaf volgend weekend opnieuw even moeten wennen...

Twee gemiste wereldtitels en twee gemiste Europese titels. Het maakt dat het beeld van Mathieu van der Poel in zijn Nederlandse driekleur zo stilaan in ons geheugen gegrift staat. Alleen in Waterloo en in Koksijde zagen we hem in de leiderstrui van de Wereldbeker rondfietsen.

Maar aan het dragen van die Nederlandse kampioenentrui kan zondag zomaar een einde komen. Als Van der Poel tenminste Europees kampioen wordt. Dan moet (of mag!) hij vanaf volgende zondag in Gavere voor het eerst in die sterrentrui van start. En in de veronderstelling dat Van der Poel in januari zichzelf opvolgt als Nederlands kampioen, zien we dat rood-wit-blauw shirt de eerste twaalf maanden sowieso niet meer terug, net zoals we al twee jaar zonder Belgische driekleur rondfietsen (Van Aert is immers zowel Belgisch als wereldkampioen).

"Druk ligt op mijn schouders, maar dat ben ik gewend"

Van der Poel blikt alvast met vertrouwen vooruit op Tabor. "De druk ligt op mijn schouders, maar dat ben ik gewend. Ik ben heel erg gebrand op die Europese titel. Dat het in Tabor is, maakt het voor mij extra speciaal. Ik heb iets met deze omloop. Ik werd hier in 2015 wereldkampioen en ook bij de jeugd verloor ik hier nog nooit."

"Een Europees Kampioenschap staat voor mij net onder een wereldkampioenschap. Aan winst zondag is een mooie trui verbonden en dat is altijd belangrijk. Voor meer stress zorgt dat niet. Ik pak het EK aan zoals ik elke wedstrijd benader. Om te winnen."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!