Velofollies 2024

Jolien Verschueren (VIDEO): 'Derde kassei wordt moeilijk'

Jolien Verschueren (VIDEO): 'Derde kassei wordt moeilijk'

Jolien Verschueren is geen veelwinnaar, maar op de Koppenberg torent ze steevast boven zichzelf uit. Niet toevallig sieren ondertussen reeds twee kasseien haar trofeeënkast. "Maar dit jaar winnen? Daarvoor is een wonder nodig", beseft de Oost-Vlaamse.

Zowel in 2015 als in 2016 heerste Jolien Verschueren op de Koppenberg. Met dank aan haar uitstekende klimmerscapaciteiten. Maar een hattrick, daar op de Bult van Melden, daar durft de renster van het Pauwels Sauzen-Vastgoedservice op dit moment niet van dromen. Door een sleutelbeenbreuk die ze begin september opliep, was ze een maand buiten strijd. Pas op 7 oktober hervatte ze de competitie.

"Het is nog koffiedik kijken hoe ik er nu voor sta. Ik kan tevreden zijn met een aantal resultaten van de voorbije weken, maar op conditioneel vlak ben ik nog niet op mijn beste niveau. Na mijn afwezigheid is het niet realistisch om meteen mee te draaien met de toppers."

Berichtjes van fans

"Veel mensen verwachten dat ik hier met de vingers in de neus zal winnen. Het parcours is dan wel in mijn voordeel met die steile stroken, maar om mee te strijden voor de overwinning op de Koppenberg moet er al een wonder gebeuren. Als ik bij de eerste vijf kan eindigen, ben ik al heel blij. De concurrentie is niet te onderschatten. Kaptheijns, Compton, … Ze hebben dit seizoen allemaal een stap vooruit gezet.”

Winst of niet, Verschueren kijkt alvast uit naar de steun van de fans. “De voorbije dagen heb ik al veel berichtjes gekregen. Deze cross leeft heel hard in deze streek. En of ik nu voorin rij of na een slechte start helemaal aan de staart hang, ze blijven mij even hard aanmoedigen.”

Bekijk hieronder een video-interview met Jolien Verschueren:Foto: ©Photopress.be / Video: ©Organisatie Koppenbergcross
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!