VIDEO: Van der Poel pakt 10de van het seizoen in Rosmalen

VIDEO: Van der Poel pakt 10de van het seizoen in Rosmalen

Geen topcross in België vandaag. Wel in Nederland, waar de Grote Prijs van Brabant op de agenda stond. Kolfje naar de hand van Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen haalde het in Rosmalen met ruime voorsprong op Toon Aerts en Corné van Kessel.

Geen Wout van Aert, Laurens Sweeck of Lars van der Haar, vandaag in Rosmalen. Mathieu van der Poel stond er wel aan de start en maakten zijn favorietenrol waar. Al in de openingsfase maakte hij duidelijk wie de te kloppen man was. Rond halfkoers had hij al een aanzienlijke voorsprong bij elkaar gesprokkeld.

De Telenet-Fideaploegmaats Toon Aerts en Corné van Kessel flankeerden Van der Poel op het podium. De GP van Brabant was overigens een voorproefje voor volgend jaar. Dan wordt op het circuit het Europees kampioenschap afgewerkt.

"Een leuk rondje", reageerde winnaar Van der Poel achteraf aan BD De Stem. "Beter dan vorig jaar. Dat er in het bos wat single track stukken tussen zitten, maakt het juist leuk. Zo werd er vroeger toch ook gecrost." De Nederlander zei dat hij 'uiteraard' niet alles had gegeven om de zege binnen te halen. ,,Mijn voorsprong van een seconde of vijftien vasthouden was voldoende. Op dit parcours waren er genoeg punten om dat in de gaten te houden."

Winnares Kaptheijns naar ziekenhuis

Bij de dames ging de overwinning naar Maud Kaptheijns. Loes Sels zorgde voor een een-tweetje voor Crelan-Charles, terwijl Nikki Brammeier als derde werd afgevlagd. Kaptheijns kwam wel niet ongeschonden uit de strijd. Na afloop moest ze naar het ziekenhuis om een wonde onder de knie te laten hechten. Het wordt afwachten of ze morgen van start kan in Ruddervoorde.



Voor de volledige uitslagen kan u iets later terecht op onze kalenderpagina.

Foto (archief): Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!