Van Aert juicht in Boom. Van der Poel valt en is SP-leider af

Van Aert juicht in Boom. Van der Poel valt en is SP-leider af

Wout van Aert heeft in Boom zijn tweede zege in drie dagen behaald. In De Schorre soleerde hij na een val van Mathieu van der Poel in de derde ronde. Die werd uiteindelijk nog vierde. Laurens Sweeck en Lars van der Haar vervolledigden het podium.

Pech voor Mathieu van der Poel. In de derde ronde knalde hij tegen een omheining. “Ik had nochtans niet het gevoel dat ik te grote risico’s aan het nemen was, maar blijkbaar had ik de situatie toch een beetje verkeerd ingeschat want ik kwam met mijn schouder vol tegen het hek terecht”, vertelde Van der Poel na afloop.

Van Aert wachtte uiteraard niet. Even kreeg hij Quinten Hermans mee, maar die moest snel afhaken. Ook een groepje met Laurens Sweeck, Lars van der Haar en Jens Adams slaagde er niet meer in de wereldkampioen nog een strobreed in de weg te leggen.

"Gezien de waardeverhoudingen van de voorbije weken moest ik niet wachten om te gaan, hoe jammer het voor Mathieu ook was. Er was wel nog driekwart wedstrijd te gaan en vooral de hevige wind zorgde ervoor dat het een zware wedstrijd werd. Ik sloeg wel een kloof, maar reed vervolgens op geen enkel moment verder weg. Ik moest dus heel geconcentreerd blijven en ervoor zorgen dat ik geen foutjes maakte in het zand of aan de balken.”

Sweeck: "Wout bedreigen zat er nooit in"

Sweeck werd nog de naaste belager. "Op bepaalde momenten kwam ik iets dichter bij Wout, maar hem echt bedreigen zat er nooit in. Ik moest meer oog hebben voor wat achter mij gebeurde. Mathieu zette vanuit de achtergrond nog serieus druk en als hij er een paar zou oppikken en tot bij mij rijden, hadden we met vier of vijf kunnen zitten om voor plaats twee te strijden. Dat wilde ik absoluut vermijden.”

Van der Poel leek alsnog op weg naar een podiumplaats, maar een kettingprobleem sloeg hem toch weer terug. Zo moest hij finaal vreden nemen met een vierde stek, net na zijn landgenoot Van der Haar. Van Aert wordt door zijn overwinning ook leider in de tussenstand van de Telenet Superprestige. Hij telt nu een puntje voorsprong op Van der Poel.

Kaptheijns haalt het van Cant

Bij de dames ging de zege alweer naar Maud Kaptheijns, ploegmate van Wout van Aert. De jonge Nederlandse toonde zich in volle finale de betere van Sanne Cant. Ook Annemarie Worst en Ellen Van Loy kleurden mee de koers. Van Loy moest net voor het ingaan van de slotfase de rol lossen en ook voor de beloftenwereldkampioene ging het uiteindelijk iets te snel.

Kaptheijns kon amper geloven dat ze in de Superprestige Ladies Trophy een derde opeenvolgende zege had geboekt. “Half koers moest ik echt wat herstel inbouwen want ik had het even moeilijk. De slotronde was ongemeen spannend, ik en Sanne leken om de beurt het heft in handen te nemen. Op zeker moment dacht ik dat ze weg was, maar ik vermoed dat ze nog een foutje maakte waardoor ik toch weer bij haar kwam. Ik wist dat ik een grote kans maakte als ik op kop aan de sprint kon beginnen en zo is het ook uitgekomen.”


Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!