Rob Peeters zet eind dit seizoen punt achter carrière

Rob Peeters zet eind dit seizoen punt achter carrière

Rob Peeters houdt het op 32-jarige leeftijd voor bekeken. Na een lange carrière aan de top, merkte Rob de voorbije maanden dat meestrijden voor het podium er niet meer in zat. "Ik heb geen zin om nog langer aan te modderen", vertelt hij. 


De Kempenaar heeft een lange en succesvolle wielerloopbaan achter de rug, met ontegensprekelijk zijn zilveren medaille op het WK in Koksijde (2012, achter Niels Albert) als hoogtepunt. Maar ook op het BK stond Rob twee keer op het podium. De laatste jaren ging het echter beetje bij beetje bergaf.

"Ze rijden te rap", vertelt Rob doodeerlijk. "Eigenlijk vooral sinds de komst van Mathieu van der Poel en Wout van Aert is het steeds moeilijker geworden. Vroeger werd na een rondje rap rijden al eens getemporiseerd. Dat is nu nooit meer het geval. Daarnaast zijn de parcoursen ook niet in mijn voordeel veranderd. Ik ben een renner die het moet hebben van zijn vermogen, maar de laatste jaren is het veldrijden geëvolueerd naar een sport die steeds meer techniek vereist. Ik gebruik dat overigens niet als excuus, ik stel het gewoon vast."

"Deze zomer alles voor gedaan"

"Kijk, ik heb er deze zomer nog een keer alles voor gedaan", gaat Rob voort, "maar het lukt niet om nog voor de ereplaatsen mee te doen. Dan hou ik liever de eer aan mezelf. Het is mooi geweest, maar om aan te modderen, heb ik geen zin."

Rob blikt vooral tevreden terug. "Ik ben blij met de kansen die ik gekregen heb. Ook van het team. Van het management kreeg ik zelfs nog de kans om langer te blijven, maar dat zou niet fair zijn. Wel wordt mijn huidige contract (dat afloopt eind december) nog verlengd tot het einde van dit seizoen. Meer wil ik niet vragen."

Teammanagers Geert Vanhoof en Timmy Simons danken op hun beurt Rob voor de bewezen diensten. "We moeten er niet flauw over doen. Zonder Rob Peeters was van ons team zelfs geen sprake geweest", vertelt Vanhoof. "Hij was de allereerste renner die in ons project geloofde en bij ons tekende. Dat zijn we niet vergeten.


Foto: ©Photopress.be
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!