Velofollies 2024

Pakt wereldkampioen eerste seizoenszege in Ardooie?

Pakt wereldkampioen eerste seizoenszege in Ardooie?

Vorig jaar was Wout van Aert de beste in Ardooie. Zijn zesde van het seizoen. Exact een jaar later is de wereldkampioen nog steeds op zoek naar zijn eerste. Lukt het hem morgen? Zijn grote challenger Mathieu van der Poel is er in elk geval niet bij in West-Vlaanderen.

"Zonder Mathieu van der Poel is de kans op een overwinning in elk geval groter", vertelt Van Aert. "Maar we hebben de voorbije weken gezien dat anderen zomaar in de buurt komen. Dan denk ik in eerste instantie aan Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. Aerts vindt er -net als ik- een parcours waarop hij goed tot zijn recht komt, Vanthourenhout rijdt er voor eigen volk. Als hij in zijn dagje is, wordt ook hij een belangrijke klant."

Van Aert vindt Ardooie een wat atypische cross. "Het is zowat de enige veldrit die niet rechtstreeks op het scherm te volgen is. Het lijkt alsof de organisatoren er vol hun eigen weg gaan. Ik hou wel van dat beetje eigenzinnigheid. Die visie zie je ook aan het parcours, waarin toch een aantal stroken zitten waarop je als renner je vermogen kwijt kan. Leuk! Anderzijds krijgen we morgen -in tegenstelling tot vorig jaar- een droge omloop voor de wielen. Dus zal het snel gaan. We zullen het koersverloop afwachten, maar het is misschien verstandig om niet vanaf ronde één in de aanval te trekken, maar om de concurrentie in de eerste koershelft wat proberen af te matten. We zien wel."

Vertrouwen tanken

Als de wereldkampioen wint, zal achteraf ongetwijfeld notie gemaakt worden van het feit dat zijn grote concurrent er niet bij was. "Uiteraard", lacht Van Aert. "Maar dat ligt dan niet aan mij. Nu, misschien is het niet slecht, eens een wedstrijd waarin we niet allebei aan de start staan. Dat is altijd goed voor het vertrouwen. Los daarvan hoop ik Van der Poel ook in een van de komende crossen te kunnen kloppen. Maar eerst focus op Ardooie. Zoals ik al vertelde, ik zal de zege sowieso niet cadeau krijgen."

Foto: ©photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!