Niels Albert over Koppenbergcross: 'Als het regent, lópen de renners over de finish'

Niels Albert over Koppenbergcross: 'Als het regent, lópen de renners over de finish'

Vanavond werd in de gebouwen van Willy Naessens in Wortegem-Petegem de Koppenbergcross voorgesteld. Twee nieuwigheden: er is een nieuwe organisator én een nieuwe finish. En die zou naar verluidt wel eens voor spektakel kunnen zorgen.

De Sint-Pietersvrienden droegen dus de fakkel over aan vzw Sportidee, het organisatiebureau achter de Brico Crossen. "Door enkele overlijdens in onze club ontstond een gebrek aan mankracht", klinkt het bij de Sint-Pietersvrienden. "Daardoor hebben we besloten de organisatie uit handen te geven aan een extern en professioneel orgaan. En dat werd vzw Sportidee, onder leiding van Chris Mannaerts." Voor alle duidelijkheid, de Koppenbergcross blijft wel deel uitmaken van de DVV Trofee.

Los van de organisatie, ondergaat ook het parcours een aantal wijzigingen. Eén ervan is de nieuwe finish, die voor het eerst in het bestaan van de wedstrijd halverwege de klim ligt, op het steilste stuk van de Koppenberg. En een stuk dat in het verleden niet aangedaan. De wijziging kwam er onder meer op aangeven van Wout van Aert, de winnaar van de voorbije drie edities. Die vond dat er vorig jaar te weinig beleving was ter hoogte van de aankomst. Die lag toen net boven de top van de klim. Een zone waarnaar het publiek zijn weg maar moeilijk vond.


Spektakel

Niels Albert, samen met Tim Merlier en Jolien Verschueren een van de gasten tijdens de voorstelling, wees erop dat de Koppenbergcross wel een keer voor extra spektakel zou kunnen zorgen. "Dat steilste stuk is echt wel heel lastig. Als de renners uit de weide komen met wat slijk aan de wielen, wordt het daar bovendien extra glibberig. Spektakel verzekerd. Het zou me niet verbazen als de renners bij regenval over de streep lópen in plaats van fietsen."

Tim Merlier trad zijn ploegleider bij. "Dit is niet te onderschatten. Zeker voor de jongeren is het te hopen dat het op 1 november droog blijft." In elk geval: spektakel verzekerd.


Foto en tekst: © Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!