Van der Poel domineert ook in de Kuil van Zonhoven

Van der Poel domineert ook in de Kuil van Zonhoven

Na een twee op twee in de Wereldbeker en drie op drie in Brico Cross, pakt Mathieu van der Poel nu ook een twee op twee in de Telenet Superprestige. In de Kuil van Zonhoven was de Nederlandse kampioen eens te meer outstanding. Van Aert en Van der Haar werden 2de en 3de.

Vertelde Van der Poel na afloop: "Ik wilde niet al te voortvarend van start gaan, wetende dat het mede door de warmte een heel lastige cross zou worden. Enkele anderen hadden duidelijk iets anders in gedachten want de start was verschroeiend. Ik besliste om te proberen om in mijn eigen tempo naar voren te rijden en dat ging vrij vlot."

Die 'enkele anderen' waren onder meer Laurens Sweeck, Quinten Hermans en... Wout van Aert. Die startte snel, glipte naar de leiding en plaatste meteen een versnelling. "Van der Poel proberen volgen was de voorbije weken nog niet echt succesvol gebleken", verklaarde Van Aert zijn tactiek. "Daarom wilde ik het eens op een andere manier proberen en uitpakken met een snelle start. Jammer genoeg blijft het resultaat hetzelfde."

Gewoon omdat Mathieu van der Poel op dit moment de beste van het hele pak is. De Nederlandse kampioen kwam snel bij Van Aert aansluiten en counterde. "Het was alsof ik even ter plekke trappelde", wist de wereldkampioen. "Ik kende echt een hele slechte ronde. Daarna herpakte ik me wel en bleef de achterstand een tijdje dezelfde. Maar tijd terugpakken zat er niet in. Op dit moment is Mathieu de beste."

Eerlijke analyse van de wereldkampioen. Het gevolg was wel dat Van der Poel er een onemanshow van maakte. Spannender was de strijd voor de ereplaatsen. Lars van der Haar startte goed, kende daarna een terugval, maar werkte zich daarna opnieuw naar de voorste gelederen. Even leek hij zelfs Van Aert te bedreigen, maar in de slotfase zette die toch orde op zaken en pakte de tweede plaats. Van der Haar werd derde, David van der Poel verraste met een fraaie vierde plaats.

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!