Happy Dog Cat

Katie Compton: 'Op YouTube naar filmpjes van De Kuil gezocht'

Katie Compton: 'Op YouTube naar filmpjes van De Kuil gezocht'

Het veldritcircus verhuist morgen naar Zonhoven. Leuke primeur daar in de Kuil: Katherine Compton zal voor het eerst in de geschiedenis te zien in een Superprestigemanche. De Amerikaanse bewees vandaag dat ze in goede doen is. Gaat ze ook morgen met de zege aan de haal?

De Amerikaanse kampioene neemt dus voor het eerst deel aan een Superprestigemanche en zal meteen haar zandtechniek moeten bovenhalen. Dé zandspecialiste is natuurlijk Sanne Cant. De wereldkampioene kende een voorbereiding met horten en stoten door een maagprobleem, waar ze vandaag in Kruibeke toch nog de naweeën van droeg.

Toch kondigt zich mogelijk een duel aan tussen de wereldkampioene en de Amerikaanse kampioene. “Ik heb deze wedstrijd altijd al willen betwisten”, reageert Compton enthousiast. “Ik zocht op YouTube filmpjes van de wedstrijd. Natuurlijk heb ik al gehoord van ‘de kuil’! Elke zichzelf respecterende cyclocrossfan tot in de Verenigde Staten kent die afdaling. Ik heb geen schrik, want ik hou van steile afdalingen.”

"Combinatie tussen techniek en uithouding" 


Naast de afdalingen is vooral de ondergrond een moeilijkheidsfactor voor de Amerikaanse. “Ik ben zandcrossen niet gewoon en kan er in mijn land niet al te vaak op trainen. Gelukkig heb ik gisteren mijn traditioneel slechte dag van de jetlag gekregen (Compton landde vorige vrijdag in België, red.), dus op zondag zal ik op het juiste moment fit zijn. Zonhoven wordt ongetwijfeld een combinatie tussen techniek en uithouding.”

Compton looft trouwens de Belgische televisie omdat er zoveel vrouwenwedstrijden live uitgezonden worden op tv, één van de redenen waarom ze nu een hele winter in het land vertoeft. “Ik hoop dat Sanne beter is”, wenst ze haar concurrente veel beterschap. “Altijd pijnlijk om te zien dat je lijf niet doet wat je wil. Ze is zo sterk, zeker in het zand. Hopelijk rijdt ze morgen mee in de voorste gelederen. Mijn grootste concurrenten zijn naast Cant wellicht vrouw-in-vorm Maud Kaptheijns, Nikki Harris en Ellen Van Loy.”

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031