Kobe Goossens wordt wegrenner: 'Gesprek met Sven Nys zette me aan het denken'

Kobe Goossens wordt wegrenner: 'Gesprek met Sven Nys zette me aan het denken'

Kobe Goossens hangt zijn veldritfiets aan de haak en wordt fulltime wegrenner bij het U23-team van Lotto-Soudal. Met dank aan Sven Nys. "Sven maakte me vorig jaar duidelijk dat ik het kan maken als wegrenner. Een beetje zoals hij Floris De Tier richting de weg loodste."

Kobe Goossens (21) verhuist straks van Marlux-Napoleon Games naar Lotto-Soudal. "Een zware beslissing", vertelt de Tremelonaar. "Maar ik zat er al maanden mee in mijn hoofd. Eigenlijk is het Sven Nys (Kobe reed tot 31 december bij Telenet-Fidea, red) die me heeft overtuigd."

Vorig jaar had Goossens immers een lange babbel met de manager van de Telenet Fidea Lions. "Sven was eerlijk tegen mij. Hij vertelde dat ik wat explosiviteit miste om echt tot de top in het veldrijden door te stoten, maar dat ik verdomd goed bergop reed en het misschien wel kan maken op de weg. Dat heeft me aan het denken gezet."

En na lang nadenken heeft Kobe nu de knoop doorgehakt. Dat hij bij het jongerenteam van Lotto-Soudal terecht kon, overtuigde hem nog meer. "Geen beter team dan dat om mijn klimtalenten verder te ontplooien. Ik kan er sowieso een mooi programma rijden met veel klimkoersen."

Voetsporen

Op die manier treedt Kobe Goossens eventueel in de voetsporen van Floris De Tier. Ook de Oost-Vlaming werd een aantal jaar geleden door Sven Nys aangeraden om voor een wegcarrière te kiezen. "Misschien is dat wel een beetje te vergelijken, ja. Maar Floris maakt ondertussen wel al deel uit van een WorldTourteam (LottoNl-Jumbo, red). Zo ver ben ik nog lang niet. Maar het is wel een droom, ja."

Crossen zal Kobe deze winter niet meer doen. "Nee. Ik neem nu een drie tot vier weken rust en ga me dan stilaan voorbereiden op het wegseizoen. Ik ben zinnens iets te huren in Spanje om daar zoveel mogelijk bergop te kunnen trainen."

Goossens wil zijn crosscarrière afsluiten met een dankwoordje aan onder meer Telenet-Fidea én Marlux-Napoleon Games, het team waar hij vandaag nog voor uitkomt. "En Lotto-Soudal. Ik ben echt dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb en nu ook nog krijg."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!