Zeges voor Eli Iserbyt, Loris Rouiller en Salvador Alvarado

Zeges voor Eli Iserbyt, Loris Rouiller en Salvador Alvarado

In de jeugdcategorieën waren de zeges in Ronse weggelegd voor Eli Iserbyt, meteen ook eerste leider in de DVV Verzekeringen Trofee bij de beloften, de Zwitserse junior Loris Rouiller en de Nederlandse nieuweling Salvador Alvarado.

Vooral de prestatie van Loris Rouiller viel ons op. De Zwitserse kampioen bij de junioren moest plaatsnemen op de derde startrij, maar net als zaterdag in Meulebeke reed hij al in de openingsronde helemaal naar voren. Heel even duldde de 17-jarige uit Belmont-sur-Lausanne daar het gezelschap van Witse Meeussen en Maxim Dewulf, na twee van vijf ronden kwam Rouiller echter reeds alleen door, gevolgd door een groepje met Meeussen, Tomas Kopecky, Ryan Kamp en Len Dejonghe.

Terwijl Rouiller een voorsprong van goed twintig seconden verzamelde, rukte vanuit de achtergrond eerstejaars Pim Ronhaar op. Die werd in de slotfase zelfs nog de belangrijkste belager van Rouiller, maar hij zou uiteindelijk stranden op negen seconden. Len Dejonghe mocht als derde mee op het podium. Rouiller kan op termijn misschien het Zwitserse veldrijden weer wat meer op de voorgrond brengen, al is het natuurlijk nog vroeg. Van Julien Taramarcaz werd dat enkele jaren geleden bijvoorbeeld ook gezegd, maar bij de elite is die nooit echt doorgebroken. Een vlotte babbel heeft Rouiller alvast wel.

Rouiller: 'In Zwitserland geen UCI-punten te verdienen'

“Om vanop een startplaats op de derde rij zo snel naar voren te rijden, moet je technisch wel wat in je mars hebben, maar geluk speelt ook mee. Als je ergens een gaatje ziet, maar het gaat net dicht op het moment dat je er wil induiken, kan je veel tijd verliezen. Hier ging het vlot wat dat betreft en daarna slaagde ik er al snel in om een mooi kloofje te slaan. Naar het einde toe bouwde ik iets meer zekerheid in en wilde ik vooral de zege veiligstellen om de nodige UCI-punten te pakken, maar het werd sowieso toch nog zwaar. Dit parcours is in mijn ogen nog zwaarder dan wat we in Zwitserland voor de wielen krijgen.”

We zullen Rouiller deze winter wel meer te zien krijgen in de Vlaamse crossen. “Dit is het mekka van de cross en in de Zwitserse wedstrijden zijn er geen UCI-punten te verdienen. Het is dan ook belangrijk om zo veel mogelijk naar België te komen als ik vooraan wil staan bij de start van mijn echte doelen en dat zijn de Wereldbekers en de kampioenschappen. Het is nog even afwachten in welke mate ik al die tripjes zal verteren, want ik werk thuis al mijn derde jaar met een leercontract en vermoeidheid zal op zeker moment toch wel toeslaan”, besluit Rouiller, die in het verleden cross combineerde met mountainbike maar afgelopen zomer wat meer op de weg reed ter voorbereiding van het crossseizoen.

Iserbyt van start tot finish


Bij de beloften is Eli Iserbyt de eerste winnaar van de DVV Verzekeringen Trofee. De voormalige wereldkampioen bij de beloften reed bijna van start tot finish solo aan de leiding. Op zeker moment had hij zelfs veertig seconden voorsprong op eerste achtervolger Jens Dekker, maar de Nederlander kwam met een heel snelle slotronde nog sterk opzetten zodat de tijdwinst voor Iserbyt al bij al beperkt bleef. Yannick Peeters finishte als derde.

“Eerlijk gezegd telde voor mij enkel de zege en hield ik me niet bezig met de voorsprong”, aldus Iserbyt. “Ik had al de zware wedstrijd van zaterdag in Meulebeke in de benen en voelde ook dat ik wel een stevig tempo kon aanhouden, maar een extra versnelling had ik niet. Ik ben gewoon heel tevreden over mijn weekend in zijn geheel.”

Ook bij de nieuwelingen zagen we een lange solo. Aanvankelijk sloeg Thibau Nys een kleine kloof, maar na een schuiver zag hij Salvador Alvarado terugkeren en die ging er vervolgens snel zelf vandoor. Hij boekte zijn vierde zege van het seizoen met negentien seconden voorsprong op Nys, Yorben Lauryssen werd derde.

foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Vind alle uitslagen via onze kalenderpagina
Zoeken

Sport Vlaanderen 2022

Kalender

september 2022<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!