Compton deelt tik uit, jarige Cant moet ziek opgeven

Compton deelt tik uit, jarige Cant moet ziek opgeven

Sanne Cant moet een zesde eindzege in de IJsboerke Ladies Trophy wellicht al vergeten. De wereldkampioene moest in Ronse, nota bene op haar 27ste verjaardag, ziek opgeven en kreeg dus al meteen een tik van vijf minuten in het klassement. Katherine Compton is de eerste leidster.

Zaterdag won Cant ondanks de lichte naweeën van een verkoudheid nog in Meulebeke, zaterdagavond kreeg ze echter te kampen met hevige buikpijn. Gewone middeltjes hielpen niet en uiteindelijk belandde ze op de spoeddienst van het UZ Gent waar ze tot de vroege ochtend werd behandeld. Ze startte in Ronse dan ook met een bang hartje en het werd al snel duidelijk dat ze totaal geen kracht in de benen had. Na drie ronden afzien draaide ze af richting campers.

Op dat moment was de strijd vooraan in een beslissende plooi aan het vallen. Katherine Compton en Maud Kaptheijns hadden al getoond dat ze de betere rensters in de wedstrijd waren, ongeveer half koers nam de Amerikaanse afstand van de Nederlandse winnares van Gieten. Ze won uiteindelijk met meer dan twintig seconden voorsprong. In de strijd om de derde plaats leek Nikki Brammeier lang over de beste papieren te beschikken, maar Helen Wyman had haar race blijkbaar beter ingedeeld en reed in de slotronde voorbij haar landgenote.

Beste Belgische pas achtste

Voor de Belgische dames was er geen hoofdrol weggelegd. Ellen Van Loy reed op het zware parcours naar een achtste plaats, Kim Van de Steene deed het met een tiende plaats beter dan enkele meer gevestigde namen.

“Het is ook voor mij toch wel een verrassing dat ik hier de overwinning kon pakken”, zei Compton, die voor het eerst de hele reeks wedstrijden van de IJsboerke Ladies Trophy in haar programma heeft opgenomen. “Van de bijensteek in Waterloo ben ik ondertussen wel volledig hersteld en ik heb ook voldoende gerust na de Wereldbekers in de States, maar ik ben pas vrijdag overgevlogen en dan is het toch altijd even afwachten hoe het lichaam zal reageren. Ik voel me nu wel moe, maar de adrenaline van de race stuwde me vooruit. Dit is uiteraard een mooie start in deze trofee, maar mijn voorsprong beschouw ik vooralsnog enkel als een buffer die ik kan gebruiken als ik zelf eens een mindere dag heb."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Filip De Greef

Vind de volledige uitslag via onze kalenderpagina




Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!