Velofollies 2023

Mathieu van der Poel en Sanne Cant aan het feest in Meulebeke

Mathieu van der Poel en Sanne Cant aan het feest in Meulebeke

Zes op zes voor Mathieu van der Poel. De omloop in Meulebeke was dan ook een echte speeltuin voor de Nederlandse kampioen. Michael Vanthourenhout en Wout van Aert werden tweede en derde. Sanne Cant triomfeerde in de dameswedstrijd.

Van der Poel, Vanthourenhout en Van Aert scheidden zich in het Meulebeekse domein Ter Borcht snel af van de rest. Lars Van der Haar en Eli Iserbyt probeerden nog terug te keren in de spits van de wedstrijd, maar slaagden daar niet in. Ze zouden respectievelijk vierde en vijfde worden.

In de kopgroep beschikten Vanthourenhout en Van der Poel duidelijk over de beste papieren. Vooral het niet over de balken springen kostte wereldkampioen Van Aert elke ronde weer tientallen meters. Vijf, zes keer kon hij die opnieuw dichten, maar iets na halfkoers -wanneer Van der Poel na de technische passage alle registers opentrok- moest hij passen. En even later loste uiteindelijk ook Vanthourenhout de rol.

In het laatste wedstrijdkwart wijzigden de posities niet meer. Van der Poel liep beetje bij beetje verder weg op zowel Vanthourenhout als Van Aert en soleerde naar een zes op zes. Vanthourenhout (2de) en Iserbyt (5de) zorgden voor wat goed humeur bij Marlux-Napoleon Gamesmanager Jurgen Mettepenningen. Van Aert hield vlot stand als derde.

Cant voor Van Loy en Sels

Ook de dames maakten er in Meulebeke een boeiende vertoning van. Van Loy en de Nederlandse Alvarado namen de beste start, gevolgd door een kwartet met Cant, Vanderbeken, Arzuffi en Sels.

Van Loy trok daarna even alleen op pad, maar na een val werd ze bijgebeend door opnieuw Avarado, Cant en Sels. Alvarado viel later weg door pech, waardoor we met een drietal de finale introkken.

Daarin toonde Sanne Cant zich dan toch de betere, voor Ellen Van Loy en Loes Sels. "Elke overwinning is mooi en ik ben er uiteraard heel blij mee, maar super was het gevoel nog niet", aldus de wereldkampioene na afloop. "Ik was enkele dagen op de sukkel met een verkoudheid en mijn luchtwegen zijn nog niet helemaal vrij."

De Zwitser Loris Rouiller en Dante Coremans wonnen de afwachtingswedstrijden voor respectievelijk junioren en nieuwelingen.

Foto': ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

januari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!