Happy Dog Cat

Jolien Verschueren hervat morgen de competitie in Meulebeke

Jolien Verschueren hervat morgen de competitie in Meulebeke

Exact een maand geleden brak Jolien Verschueren haar sleutelbeen tijdens de verkenning van de Brico Cross in Eeklo. Morgen hervat ze de competitie in... de Brico Cross van Meulebeke. "Maar ik stel mezelf voorlopig geen doelen", houdt ze de druk af.

Tijdens de verkenning van de cross in Eeklo verslikte Jolien Verschueren zich in een van de balkjes, ging tegen de grond en brak daarbij haar sleutelbeen. "Drie jaar geleden had ik hetzelfde sleutelbeen al eens gebroken, maar afgelopen zomer had ik het plaatje in de schouder laten verwijderen omdat de schroefjes voor irritatie zorgden", vertelt Verschueren op de website van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. "Een operatie die noodzakelijk was, maar daardoor was het bot wat poreuzer geworden. Nu zit er een nieuw plaatje in, met andere schroefjes.”

Na een zomer van hard werk, was de ontgoocheling groot. "Ik had er nog meer voor gedaan dan anders. Plots was al die energie voor niets. Dan moet je snel die knop omdraaien. Om zo weinig mogelijk conditie te verliezen heb ik heel veel op de rollen getraind."

Fans

Een maand later mag Jolien opnieuw crossen. Dat doet ze morgen in het West-Vlaamse Meulebeke. "Zonder druk”, onderstreept ze. “Ik ben heel blij dat ik er zo snel na die breuk opnieuw bij ben en ik wil mezelf nog geen doelen stellen. Ik wil terug plezier hebben op de fiets. Het voorbije jaar heb ik gemerkt dat het snel voorbij kan zijn. Zo sukkelde ik eind vorig seizoen ook al met een knieblessure. Hopelijk komen die prestaties dan vanzelf. Conditioneel heb ik wat schade geleden, maar het talent is nog niet weg.”

Jolien kreeg de voorbije dagen alvast veel steunberichten van haar talrijke fans. "Die zijn blij dat ik er morgen opnieuw bij ben. En dat is absoluut een extra motivatie."

Foto's: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

oktober 2021<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031