Isolteam Warm aanbevolen door Wout
Safe Cycling

Gianni Meersman op weg naar Marlux-Napoleon Games

Gianni Meersman op weg naar Marlux-Napoleon Games

Na het ontslag van Danny De Bie komt Marlux-Napoleon Games binnenkort met een verrassende naam op de proppen. Niemand minder dan Gianni Meersman is op weg om de nieuwe ploegleider te worden van 'Team Mettepenningen'.

Begin deze week stuurde Jurgen Mettepenningen Danny De Bie de laan uit. Deels wegens de tegenvallende resultaten, maar ook omdat de manager van Marlux-Napoleon Games op zoek is naar verjonging. Angelo De Clercq -zoon van drievoudig wereldkampioen Mario- werd ad interim aangesteld.

"We gaan hem niet voor de leeuwen gooien", klonk het toen bij de Hammenaar. "We gaan de komende dagen op zoek naar een alternatief." En die lijkt Mettepenningen nu gevonden te hebben in de persoon van Gianni Meersman, ex-renner bij onder meer Quick.Step. Eind vorig jaar moest Meersman (31) met hartritmestoornissen afscheid nemen van het peloton.

De West-Vlaming, die onder meer ritten won in de Ronde van Spanje, Catalonië en Romandië, bleef echter niet bij de pakken zitten en behaalde in juli zijn diploma als sportdirecteur. Wat hem restte, was wachten op een opportuniteit. En die is er nu bij Marlux-Napoloen Games. Best opmerkelijk, want Meersman was uiteraard een wegrenner en lijkt op het eerste gezicht weinig affiniteit met het veldrijden te hebben, ook al zagen we hem de voorbije jaren in de winterperiode af en toe opduiken op een of andere cross.

Maar Meersmans ervaring op de weg is dan weer een voordeel naar het zomerprogramma -in het veldrijden steeds belangrijker- toe. Daarin kan Meersman zeker een meerwaarde voor de ploeg betekenen.

Duobaan?

Dat hij op het allerhoogste niveau heeft gekoerst, speelt uiteraard ook in zijn voordeel, net als het feit dat Meersman verbaal sterk is. En met Iserbyt, Vantornout en de broers Vanthourenhout is er natuurlijk de West-Vlaamse link. Daarnaast is Meersman amper 31, wat dus past in het profiel waarnaar Mettepenningen op zoek is.

En, als we onze bronnen mogen geloven, zou Meersman het ploegleiderschap delen met Angelo De Clercq. Niet eens onlogisch, want van De Clercq junior, die al even achter de schermen meedraait, horen we alleen maar positieve commentaren. De Clercq is trouwens in het bezit van een trainersdiploma en heeft net dat tikkeltje extra voeling met de cross. De twee zouden elkaar dus perfect aanvullen. Het nieuws werd -voorlopig- nog niet bevestigd door het team.

Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

september 2018<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930