DVV Verzekeringen Trofee voorgesteld in Antwerpse KAS

DVV Verzekeringen Trofee voorgesteld in Antwerpse KAS

In het Antwerpse KAS -Kunst aan de Stroom- werd gisteravond de DVV Verzekeringen Trofee 2017-2018 voorgesteld. Weinig veranderingen in vergelijking met vorig jaar. Wel nieuw: voor de Team Trofee wordt ook met de dames rekening gehouden.

Wie worden de opvolgers van Wout van Aert en Sanne Cant als eindwinnaars van de DVV Trofee? Van Aert zelf zal de wedstrijd in Essen missen, waardoor Mathieu van der Poel met voorsprong de vooruitgeschoven favoriet wordt. De Koppenbergcross wordt daarin cruciaal. "Vorig jaar kende ik er een totale offday, waardoor ik toen al op grote achterstand werd gezet", aldus Van der Poel gisteren. "Doel is alvast daar een stuk beter voor de dag te komen."

Het klassement wordt -net als de voorbije jaren- bepaald op basis van tijd. Dat is ook zo voor de dames en de beloften. Nieuw: de winnaar van de DVV Team Trofee wordt deze winter -in tegenstelling tot vorig jaar, waar de drie beste heren per team in aanmerking kwamen- bepaald door het samenvoegen van de tijden van de twee beste heren én de beste dame.

"Perfect realiseerbaar omdat dit jaar elk team ook een dame in de rangen heeft", vertelt Erwin Vervecken namens het organiserende Golazo.

Ander nieuwtje: de aankomstlijn van de Koppenbergcross wordt tweehonderd meter lager getrokken, op het steilste stuk van de klim. Dat stuk werd in het verleden trouwens nog nooit aangedaan. Daarmee belooft de Koppenbergcross nóg zwaarder te worden. De andere parcoursen ondergaan amper wijzigingen.

De 'Mudfie'

Tijdens de voorstelling werd de 'mudfie' in het leven geroepen: een selfie van fans met modder op het aangezicht. Wie van zichzelf een mudfie op de sociale media van DVV Verzekeringen post, maakt kans op gratis tickets. Later volgt ongetwijfeld nog meer info daarover.

Tot slot: schrik niet als u de komende maanden tijdens de DVV Trofee-wedstrijden een fanfare tegen het lijf loopt. Daarmee wil de titelsponsor meer sfeer in het veld brengen.

De wedstrijden:
8 oktober: Ronse
1 november: Oudenaarde
26 november: Hamme
9 december: Essen
16 december: Antwerpen
28 december: Loenhout
1 januari: Baal
10 februari: Lille

Vaste deelnemers:
Heren:
Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Corné van Kessel, Tom Meeusen, Michael Vanthourenhout, Toon Aerts, Lars van der Haar, Tim Merlier, Gianni Vermeersch, Michael Boros, Jim Aernouts, Jens Adams, David van der Poel, Philipp Walsleben, Daan Soete, Vincent Baestaens, Dieter Vanthourenhout, Klaas Vantornout, Rob Peeters, Wietse Bosmans, Joeri Adams.

Dames:
Sanne Cant, Sophie de Boer, Katie Compton, Ellen Van Loy, Laura Verdonschot, Maud Kaptheijns, Jolien Verschueren, Nikki Brammeier, Helen Wyman.

Foto: ©Veldritkrant / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!