Marlux-Napoleon Games ontslaat coach Danny De Bie

Marlux-Napoleon Games ontslaat coach Danny De Bie

Voetbaltoestanden in het veldrijden... Veel hebben we het nog niet gezien. Tot vandaag: Jurgen Mettepenningen ontslaat coach Danny De Bie na de tegenvallende resultaten van zijn mannen/dames de eerste seizoensweken. Er wordt gezocht naar een opvolger.

Sportieve redenen gaven de doorslag voor de beslissing", klinkt het bij het teammanagement. “In vijf TV-crossen stonden onze mannen-elite één keer op het podium, vorig jaar zaten we op dit moment al aan vijf podiumplaatsen in evenveel TV-crossen. Een belangrijk vergelijkingspunt voor mij. Ook merkte ik een berusting in de huidige situatie op”, vertelt Jurgen Mettepenningen.

“Op het podium staan, dat is onze realistische ambitie. En ons tonen door aanvallend te crossen, ook dat was een taak voor Danny om dit over te brengen aan de renners. Wat moeilijk lukte. Ook voor onze vrouwen en beloften, waar Danny eveneens de leiding over heeft, startte het seizoen niet goed. Ik zie weinig of geen progressie bij onze beloften, met uitzondering van Eli Iserbyt dan. Bij de dames is ons talent Laura Verdonschot ook niet goed begonnen aan het seizoen, wat gisteren zelfs tot een opgave leidde in Gieten. Het is duidelijk dat dit zo niet verder kon.”

Vandaar de snelle beslissing om in te grijpen in de sportieve leiding. “Als het minder gaat, kan je twee dingen doen: alles op zijn beloop laten en hopen dat het tij vanzelf keert, of ingrijpen vooraleer het misschien nog erger wordt. De toekomst zal uitwijzen wat de beste keuze was. Ik heb het gevoel dat we nood hebben aan een jongere ploegleider met moderne visie om dit aan te pakken. Je ziet overal verjonging in de omkadering van federaties en teams, maar wij hebben ondanks onze jonge kern een oudere ploegleiding.”

Angelo De Clercq neemt over

Vanaf vandaag neemt Angelo De Clercq, naast zijn huidige taken in de opleidingsclub, ook de taken van Danny De Bie ad interim over. “In augustus begon Angelo als ploegleider van onze opleidingsploeg Lares - Doltcini, en hij geeft meteen een goeie indruk qua aanpak, inzet en de schitterende resultaten. Hij springt in, terwijl wij op zoek gaan naar de opvolger voor Danny De Bie. Hopelijk kan onder Angelo het tij al keren. Ik ben overtuigd dat dat snel kan gebeuren, want al onze renners hebben hun kwaliteiten”, spreekt onze manager zijn vertrouwen in de renners uit.

Het beëindigen van de samenwerking met Danny De Bie gebeurde niet met slaande deuren. “Ik wil Danny nog veel succes toewensen in zijn verdere carrière”, benadrukt Mettepenningen.


Foto: ©Photopress.be / Tekst: Nico Dick




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!