Maud Kaptheijns schenkt Crelan-Charles eerste van het seizoen

Maud Kaptheijns schenkt Crelan-Charles eerste van het seizoen

Zette je voor de start van het seizoen geld in op het feit dat uitgerekend Maud Kaptheijns de eerste zege voor Crelan-Charles zou behalen, dan kon je vanavond ongetwijfeld eens goed gaan eten. Kaptheijns domineerde in Gieten van start tot finish.

Straffe stoot van Kaptheijns. Ze zette aan in de eerste ronde, sloeg snel een kloofje en bouwde die voorsprong stelselmatig verder uit. "Opdracht van mijn trainer", lachte ze achteraf. "Hij had me gevraagd om vrank en vrij te koersen. Zonder veel na te denken. Als eerste door het zand ploegen, dat levert toch altijd wat voordeel op."

Niemand was bij machte ook maar enige weerstand te bieden. Niet Sophie de Boer, niet wereldkampioene Sanne Cant, noch de Britse meisjes Brammeier of Wyman.


"Het parcours lag me ook goed", vertelde Kaptheijns nog. "Bovendien heb ik de afgelopen jaren heel veel aan mijn kracht gewerkt. Dat loonde vandaag. Ik hoop deze lijn verder door te trekken maar ik blijf wel met beide voeten op de grond."

Wereldkampioenes in de fout

Ver achter de ploegmate en leeftijdgenote van Wout van Aert kregen we een spannende strijd voor de beste ereplaatsen. Sanne Cant, die sowieso al niet haar beste dag van het seizoen kende, kreeg het daarin even aan de stok met Annemarie Worst, die andere wereldkampioene (beloften). Zo verspeelden beide meisjes in amper vijftig meter tijd hun kansen op een podiumplek. En ze morsten op die manier ook met kostbare punten in het SP-klassement. Zo lag de weg open voor een podium met Nikki Brammeier en Sophie de Boer op de nummers twee en drie.

Foto's: ┬ęPhotopress.be / Tekst: Nico Dick
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!